Gypsy King pravardę turintis T. Fury 2015 metais sensacingai įveikė tuomet pasaulio čempiono titulus ginusį ukrainietį V. Kličko, tačiau po įspūdingos pergalės ilgam pasitraukė nuo ringo virvių.

Brito gyvenimo kasdienybėje ėmė dominuoti alkoholis, kokainas ir depresija. Galiausiai visa tai įveikęs boksininkas rengiasi sugrįžti ir ėmėsi įspūdingų permainų pirmiausiai pradėdamas nuo savo kūno.

Žemės riešutų sviesto vištiena, daržovės ir mirties traukos pratimai su 250 kg svoriu visiškai pakeitė T. Fury. Britas per 12 mėnesių atsikratė 63 kg antsvorio kantriai laikydamasis jėgos ir kūno rengimo trnerio Kristiano Blacklocko sudaryto plano. Ir dvikovai su V. Kličko boksininką ruošęs pastarasis teigė, kad metų laiko kelionė buvo įspūdinga.

„Jei prieš metus kas nors būtų pasakęs, kad Tysonas kovos su D. Wilderiu, tai būtų mažiausiai nerealu, tačiau kai po pirmosios treniruočių stovyklos jis numetė nemažai kilogramų, viskas tapo įmanoma, – teigė K. Blacklockas. – Jis nėra didelis daržovių gerbėjas, mums teko prisitaikyti. Vienas mėgstamiausių patiekalų jam buvo žemės riešutų sviesto vištiena. Dieta ir treniruotės gerokai palengvino mūsų darbą“.

Anot jo, T. Fury niekuomet neatrodys taip, kaip Anthony Joshua, tačiau iš tikrųjų Tysonas yra labai fiziškai stiprus ir gerai fiziškai pasirengęs boksininkas „Negali spręsti apie knygą iš jos viršelio“, – juokėsi K. Blacklockas.

Pasaulio čempionas pagal WBC versiją D. Wilderis laikomas būsimos dvikovos favoritu. Olimpinis prizininkas, turintis The Bronze Bomber pravardę laimėjo visas savo 40 kovų profesionaliame ringe, iš jų 39 – nokautu.

Legendinis sunkiasvoris čempionas Lennoxas Lewisas tiki, kad T. Fury turi šansą tik tuomet, jei jam pavyktų laikytos tokios pačios taktikos, kaip ir boksuojantis su V. Kličko ir kova užsitęstų iki 12 raundų. Kitu atveju nugalėtojas bus tik vienas – D. Wilderis.

„Tai būtų nuostabus sugrįžimas Tysonui, jei jis laimėtų. Jis gali varyti varžovą į neviltį, ypač jei negali jam pataikyti. Deontay neteko kovoti prieš tokį varžovą. Abu aukšti vyrai. Jei kas ir gali pasiekti T. Fury, tai D. Wilderis su savo ilgomis rankomis. Britas stengsis viską paversti žaidimu ir tai gali išmušti D. Wilderį iš vėžių. Amerikietis čia neturi tokio patirties“, – kalbėjo L. Lewisas.

D. Wilderis iš pradžių norėjo suremti pirštines su pasaulio sunkaus svorio čempionu pagal IBF, WBA ir WBO versijas A. Joshua ir net siūlė jam 50 mln. JAV dolerių už kovą. Tačiau V. Kličko į pensiją pasiuntęs britas nusprendė laikytis savo tvarkaraščio ir ignoravo amerikietį.

„Artėjančios dvikovos su T. Fury nugalėtojas bus geriausias sunkaus svorio boksininkas pasaulyje, – teigė D. Wilderis. – Pripažinkime, mums tikrai nereikia kalbėti apie A. Joshua. Jis turėjo savo galimybę ir šansą“.

Galingų amerikiečio smūgių T. Fury nesileidžia įbauginamas: „Man nereikia nieko daryti papildomai, tiesiog būti savimi. Aš esu daugelio veidų žmogus. Jis turi vieną kelią ir tai viskas, ką jis žino. Tačiau jis neturi galimybės mane nokautuoti. O mes visi žinome, kas būna, kai mano varžovai nokauto nepasiekia. Visi D. Wilderio varžovai buvo išsigandę. Aš atimsiu iš jo jėgą ir nukreipsiu prieš jį. Jei galiu įveikti depresiją, galiu įveikti bet ką“.

Sensacingo sugrįžimo siekiantis britų boksininkas pareiškė, kad visą savo uždarbį – maždaug 9 mln. eurų – paaukos skurstantiems ir benamiams.

„Atiduosiu pinigus vargšams ir pastatysiu benamiams namus, – sakė T. Fury. – Esu boksininkas, o ne verslininkas ir veikiausiai karjeros pabaigoje, kai ir kiekvienas boksininkas, neturėsiu nieko. Tačiau noriu padėti žmonėms, kurie negali sau padėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)