Pajėgiausios šalies rankininkės Alytuje stovyklaus iki ketvirtadienio, tuomet lietuvės keliaus į Šveicariją ir ten žais trejas atrankos rungtynes. Be atrankos etapo šeimininkių šveicarių, Lietuvos rinktinei teks susigrumti su Suomijos bei Farerų salų komandomis.

Į kitą atrankos etapą pateks šios grupės nugalėtoja bei geriausia visų atrankos grupių antroji komanda.

Atrankos varžybas jau sužaidė trečiosios grupės komandos. Ten pirmąją vietą ir tiesioginį kelialapį iškovojo Baltarusijos rinktinė, įveikusi Graikijos, Portugalijos ir Italijos rinktines. Antrąją vietą užėmusios graikės šiuo metu laukia kitų grupių rezultatų.

Praėjusioje pasaulio čempionato atrankoje Lietuvos rinktinė grupėje užėmė trečiąją vietą. Tuomet mūsų rankininkės į priekį praleido Ukrainos ir Slovakijos nacionalines komandas, tačiau įveikė Graikijos rinktinę. Būtent šioje atrankoje vyriausiojo moterų rinktinės trenerio poste debiutavo strategas iš Danijos Bo Miltonas Andersenas.

Šioje pasaulio čempionato atrankoje dėl traumų rinktinei padėti negali Roberta Ivanauskaitė, rungtyniaujanti aukščiausioje Vokietijos lygoje, bei Vilniaus „Eglės-SM Tauro“ kairiarankė Greta Sadauskaitė. Vyriausiasis rinktinės treneris į šią stovyklą pasikvietė ir debiutančių: su moterų rinktine pluša 18-metės Akvilė Tolvaišaitė ir Ugnė Kavalenkaitė iš Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“.

Taip pat rinktinėje po pertraukos galima matyti Kauno „Acme-Žalgirio“ gretose žaidžiančią Lina Abramauskaitę, Kauno rajono „Cascada-Garliavos SM“ vartininkę Benitą Šliupaitę bei Belgijoje rungtyniaujančią Gintarę Butkevičiūtę.

Po pirmosios rinktinės treniruotės Alytuje vyriausiasis rinktinės treneris Bo Miltonas Andersenas buvo patenkintas jaunųjų komandos žaidėjų pasirodymu treniruotės metu: „Stebėjome jaunąsias rankininkes jau gana ilgą laiką ir laukėme, kol jos bus pasirengusios. Dabar yra tinkamas laikas daryti šiuos keitimus ir įtraukti šios kartos žaidėjas. Pirmosios treniruotės metu naujokės pasirodė tikrai gera ir esu patenkintas jų žaidimu“.

Viena iš rinktinės lyderių Brigita Ivanauskaitė tikisi, kad per gana trumpą laiką pavyks susižaisti su komandos naujokėmis ir galimybes žengti į kitą pasaulio čempionato etapą vertina kaip pasiekiamą tikslą: „Atvykusi pamačiau, kad yra naujų žaidėjų, su kuriomis dar nėra tekę rungtyniauti.

Dabar reikia prisiminti derinius, mūsų greitą žaidimą, tačiau viskas daugiau išlikę taip pat. Jeigu sužaisime taip, kaip galime tikrai galime patekti toliau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)