Klausimas, „ar esate laimingas, grįžęs į Rusiją“, Ch. Nurmagomedovas pyktelėjo: „Aš apskritai tai gyvenu čia, Dagestane. Būtų logiška, jei tokį klausimą man užduotų JAV. Jūs iš manęs amerikiečio nedarykite, aš vietinis“.

Mišrių kovos menų žvaigždė, laimėjusi visas 27 dvikovas savo karjeroje, Rusijos sostinėje pareiškė, kad jį dvikova su boksininku Floydu Mayweatheriu būtų labai įdomi. Tačiau pirmiausiai jis turi sulaukti Nevados valstijos atletų komisijos sprendimo dėl sukeltų muštynių Las Vegase po dvikovos su C. McGregoru.

„Ir dėl istorijos, ir dėl pinigų, ir dėl konkurencijos dvikova su F. Mayweatheriu bus daug įdomesnė, – teigė Ch. Nurmagomedovas, turintis Erelio pravardę. – Todėl, kad žmonėms patinka žiūrėti, kaip krenta čempionas. O kai čempionas nuolat laimi, tai neįdomu. Jis laimėjo 50 kovų bokse, mes abu nenugalėti kovotojai. Dėl to mūsų dvikova būtų dvigubai įdomesnė. Tai mus motyvuoja“.

Pagal sutartį su UFC, Ch. Nurmagomedovui liko dar viena privalomoji kova. Profesionalioje karjeroje Rusijos atstovas laimėjo visas 27 dvikovas. Įdomu, kad abiejų paskutinioji dvikova buvo su C. McGregoru ir abejas jas airis savo varžovams pralaimėjo.

„Žinoma, kartais pagalvoju apie karjeros pabaigą. Juk man jau 30 metų. Nenoriu, kad mane „sudaužytų“, dar noriu pagyventi. Tačiau dabar esu dar geros sportinės formos, todėl atsisveikinti su sportu dar neketinu“, – teigė Erelis.

Ch. Nurmagomedovo tėvas ir treneris Abdulmanapas sakė, kad iki gruodžio 10 dienos nėra tikslo kalbėti apie kitą sūnaus varžovą. Būtent tuomet Nevados valstijos atletų komisija paskelbs savo verdiktą dėl incidento po dvikovos su C. McGegoru.

„Pažiūrėsime, ką jie pasiūlys. Norėtume mažiausiai dar dviejų kovų UFC ringe. Yra dalykų, kurių šiuo metu pakomentuoti negalime“, – teigė jis. Anksčiau buvo teigiama, kad UFC planuoja Ch. Nurmagomedovo ir amerikiečio Tony Fergusono dvikovą.

Ch. Nurmagomedovas taip pat paneigė gandus, kad imsis politinės karjeros. Tokias kalbas pakurstė kovotojo iniciatyva aptariant įvairius socialinius ir politinius klausimus Dagestane. „Norėčiau laikytis toliau nuo politinės karjeros. Jei nori nešti naudą visuomenei, tai gali tai daryti ir be politikos. Nebūtinai dėl to reikia tapti deputatu ar kuo nors panašiu“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)