„Pirmą kartą buvo labai smagu, kad pripažino, o dabar jau įpratau, norisi vis labiau ir labiau. Visuomet norisi, kad visas sezonas būtų toks geras ir metų pabaigoje gaučiau šį apdovanojimą, – šypsojosi A. Gudžius.

Europos čempionate Berlyne aukso medalį laimėjęs Vaclovo Kidyko auklėtinis 2018 metų geriausiu mūsų šalies lengvaatlečiu tapo be didesnės konkurencijos. Disko metikas rinkimuose gavo 49,2 proc., antrą vietą užėmęs bėgikas Simas Bertašius – 28,9 proc., o trečias likęs ultramaratonininkas Aleksandras Sorokinas – 11,5.

Pagrindinis tikslas – atstovauti Lietuvai. Tokiose varžybose svarbiausia pergalė, pirmoji vieta, o rezultatai – jau po to. Tas rezultatas, su kuriuo man pavyko laimėti Europos čempionatą, nėra tas svajonių rezultatas, kurio tikėjausi. Medalis namuose, visi patenkinti, laimingi, lūkesčiai išpildyti. Aišku, asmeniniai lūkesčiai visuomet aukštesni, jei kas ne taip ir bari save labiau.
Andrius Gudžius

„Pajuokavau, sakiau, jei klaus, ar netikėta, sakysiu, kad netikėta. Čia neįžeidžiant nė vieno sportininko, – kalbėjo toliau A. Gudžius. – Pernai linkėjau: „Vyrai, padirbėkite, keliame konkurenciją“. Šįmet rezultatai buvo tikrai aukštesni. Gal kitais metais mes iššūkį ir laimės tą titulą kažkas kitas. Laukia labai svarbios varžybos ir pasaulio čempionatas. Turime tikrai pajėgių sportininkų, galinčių užimti aukštas vietas“.

Geriausias 2014, 2015, 2016, 2017 ir 2018 metų lengvaatletis bei geriausias 2017 metų šalies sportininkas A. Gudžius yra vienintelis individualios olimpinės rungties atstovas Lietuvoje, šiemet tapęs Europos čempionu (68,46 m).

Trečio sezono rezultato pasaulyje savininkas (69,59 m) Deimantinės lygos finale šįmet užėmė antrą vietą (67,59 m), taip pat atstovavo Europos rinktinei Tarpkontinentinės taurės varžybose, kur buvo trečias (66,95 m).

„Pagrindinis tikslas – atstovauti Lietuvai. Tokiose varžybose svarbiausia pergalė, pirmoji vieta, o rezultatai – jau po to. Tas rezultatas, su kuriuo man pavyko laimėti Europos čempionatą, nėra tas svajonių rezultatas, kurio tikėjausi, – sakė A. Gudžius. – Medalis namuose, visi patenkinti, laimingi, lūkesčiai išpildyti. Aišku, asmeniniai lūkesčiai visuomet aukštesni, jei kas ne taip ir bari save labiau. Nėra 70 m, Deimantinėje lygoje buvau antras, daug tų nusivylimų buvo, gal ne visi juos matė ar girdėjo. Yra kuo pasidžiaugti, bet yra ir kur pasitempti“.

Paklaustas apie svajonių rezultatą, disko metikas nusijuokė: „74,08 m (1986 metų birželio 6 dieną Jurgeno Schulto pasiektas pasaulio rekordas – red.). Realus rezultatas, kurį tikimės įveikti kitą sezoną – 70 m. Būtų nuostabu, jei pavyktų jį pasiekti pasaulio čempionate. Tai būtų kito sezono šimtukas. Kaip bus, matysime. Dirbsime, stengsimės, nepriplanuosi“.

Geriausias metų lengvaatletis teigė, kad negyvena olimpiniais ciklais, tačiau olimpiada yra „ilgajame plane“.

„Kiekvienas mano sezonas yra maksimalus. Yra daug svarbių startų. Reikia koncentruotis į artimiausias varžybas, turint fone ir olimpiadą. Per daug minčių į Tokijo olimpiadą dar nekraunu“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie trofėjus, disko metikas teigė turįs atskirą vietą jiems laikyti: „Džiugu, kad vaikai gali matyti, ką daro tėtis. Yra tokia vieta, kur laikau trofėjus. Vaikai gali ateiti pažiūrėti, paklausti, aš turiu ką papasakoti ir prisiminti. Apskritai po sezono smagu tuos trofėjus pažiūrėti. Kartais sezono metu atsisėdu, pagalvoju: „Jaunas, daug nuveikta, bet dar didesni darbai laukia ateityje“. Tad reikia nenuleisti rankų, galvą aukštyn ir dirbti toliau“.

Pernai geriausiu 2017 metų Lietuvos sportininku tapęs A. Gudžius neprieštarautų, jei šis apdovanojimas jam atitektų ir šįmet. „Norėčiau, bet reikia, kad specialistai nuspręstu, ar esu to vertas. Žinoma, būtų smagu“, – sakė jis.

Kol kas pasaulio ir Europos disko metimo čempionas ateinančiame sezonui ruošiasi Lietuvoje, o į treniruočių stovyklas užsienyje planuoja vykti kitų metų vasario pradžioje.

„Didžiulė garbė tapti geriausia lengvaatlete. Kiekvienas sportininkas svajoja apie olimpines žaidynes ir būti pripažintas savo šalies savo sporto šakos geriausiu atletu. Tai mano svajonės išsipildymas“, – sakė geriausia Lietuvos 2018 metų lengvaatletė Liveta Jasiūnaitė.

Ji rinkimuose gavo 42,2 proc. balsų, už nugaros palikdama rekordininkę Agnę Šerkšnienę (23,7 proc.) ir šuolininkę į aukštį Airinę Palšytę (16,2 proc.)

L. Jasiūnaitė teigė, kad būtų šaunu debiutuoti kitais metais Deimantinės lygos varžybose, o pasaulio čempionate ietį mesti toliau nei Europos čempionate.

Kylančios žvaigždės rinkimus laimėjo šuolininkė į aukštį Urtė Baikštytė. Ji pasaulio jaunimo čempionate pagerino asmeninį rekordą ir iškovojo šeštą vietą (187 cm).

Šiuose rinkimuose su U. Baikštyte taip pat varžėsi legendinio disko metiko Virgilijaus Aleknos sūnus Martynas Alekna, bėgikės Gabija Galvydytė ir Akvilė Andriukaitytė bei rutulio stūmikas Dominykas Čepys.

U. Baikštytė sakė, kad nesitikėjo šįmet gauti tokį apdovanojimą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)