Šiame dešimtmetyje svarbiausiuose kiokušin karatė turnyruose dopingo kontrolieriai – tokie pat įprasti svečiai kaip ir olimpinėse sporto šakose.

Bet Vengrijoje net čempionato nugalėtojų niekas nepakvietė duoti mėginių.

Tuo stebėjosi ir atvykusių delegacijų vadovai, ir patys sportininkai.

„Keista, tikiuosi, niekas tuo nebandė pasinaudoti. Bet niekada negali žinoti“, – pečiais traukė prieš dvejus metus Sofijoje (Bulgarija) pasiektą rezultatą pakartojęs E. Sečinskis.

„Žinau, kad esame „švarūs“, dėl to galiu būti rami. O jeigu kas nors žaidžia kokius nors žaidimus, tegul tai lieka jų sąžinei“, – nuogąstavo laipteliu žemiau nusileidusi praėjusių pirmenybių čempionė I. Mikštaitė.

Organizatorių teigimu, dopingo kontrolė šeštadienį vykusį čempionatą aplenkė dėl jų klaidos – esą nespėta susitarti su Vengrijos antidopingo agentūra.

Įdomu, jog abu svarbiausius titulus Budapešte pelnė Bulgarijos atstovai: iki šiol tarptautinėje arenoje pernelyg nepasižymėjusi 23-ejų Ivanka Deleva ir pastaraisiais metais traumų kamuota 37-erių kiokušin karatė žvaigždė Valerijus Dimitrovas.

Nesklandumų per pirmenybes buvo ir daugiau. Varžybos vyko Budapešto ledo rūmuose, ant izoliacine danga užklotos ledo aikštės, nuo kurios smelkėsi šaltis.

Penktadienį šimtai Europos jaunimo (iki 21-erių metų) ir jaunučių (iki 16 metų) čempionato dalyvių turėjo mindžiukuoti eilėse, laukdami daugiau nei valandą vėlavusių pietų. Dėl to sugriuvo varžybų tvarkaraštis.

Nepersistengė organizatoriai ir reklamuodami kas dvejus metus vykstančias pirmenybes – rankų pirštais galima suskaičiuoti, kiek žiūrovų į tribūnas priviliojo čempionatas gilias kiokušin karatė tradicijas ir ne vieną pajėgų kovotoją turinčios Vengrijos sostinėje.

Lietuvos rinktinė Budapešte buvo gausiausia – apdovanojimų siekė 5 vyrai ir 11 moterų.

Vyrų varžybose iš viso startavo 44 sportininkai iš 18 valstybių, moterų turnyre – 36 kovotojos iš 16 šalių.

Apdovanojimų pakyla

Moterys

1. Ivanka Deleva (Bulgarija)
2. Inga Mikštaitė
3. Rūta Brazdžionytė, Agata Winiarska (Lenkija)

Vyrai

1. Valerijus Dimitrovas
2. Maciejus Mazuras (Lenkija)
3. Kęstutis Radvila, Edgardas Sečinskis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)