Klaipėdos „Dragūno“ komanda savo aikštėje 34:31 (18:15) įveikė Kauno „Granito-Kario“ rankininkus.

Nuo pirmųjų akimirkų „Dragūnas“ primetė varžovams savo žaidimo stilių. Kėliniui įpusėjus, komandas skyrė penki įvarčiai (10:5), tačiau „Granito“ atstovų planuose pralaimėjimo nebuvo, tad jie pradėjo tirpdyti atotrūkį. Vis dėlto per pirmąjį kėlinį to padaryti nepavyko ir komandas visą kėlinio antrąją pusę skyrė trys įvarčiai. Kėlinys baigėsi aikštės šeimininkams pirmaujant 18:15.

Antrajame kėlinyje žaidimas atrodė apylygis, tačiau „Granitui“ vis nepavyko ištirpdyti trijų įvarčių atsilikimo. Klaipėdiečiai, savo ruožtu, nemažino tempo ir neleido kauniečiams jų prisivyti. Aikštės šeimininkai rungtynes laimėjo 34:31.

Klaipėdos komandai Karolis Bliuvas pelnė 10 įvarčių, Lukas Juškėnas – 6, Karolis Stropus – 5, Mykolas Lapiniauskas – 3, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas, Gintaras Cibulskis ir Gabrielius Virbauskas – po 2, Lukas Simėnas ir Benas Butkus – po 1.

Kauno ekipoje Paulius Šarkauskas pasižymėjo 15 kartų, Karolis Dambrauskas ir Karolis Grigas – po 4, Tadas Bučinskas – 3, Paulius Zėringis ir Lukas Feoktistovas – po 2, Lukas Gurskis – 1.

„Buvo sunku, nors „Granitas“ atvažiavo ne visos sudėties. Turėjome greičiau bėgti, rodyti geresnį rezultatą, geresnės kokybės žaidimą. Nežinau, ar nepagauname savo žaidimo, ar kokios nors kitos problemos komandoje – nors žaidimas lipdosi, bet vis ko nors pritrūksta, todėl dažnai daug kas nepavyksta. Įmestų ir praleistų įvarčių skaičius panašus.

Turėjome laimėti solidžiau, mažiau praleisti įvarčių gynyboje, lengviau jaustis aikštelėje, kad nereikėtų taip stipriai kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Turėtų būti lengviau, bet kol kas komandai sunku“, – apylygę kovą komentavo Klaipėdos klubo žaidėjas Karolis Stropus.

„Kaip galima vertinti, kai turime tik vieną keitimą. Vaikinams sudėtinga visas rungtynes ištempti, yra nuovargis. Turime didžiulių nuostolių, nes penki pagrindiniai žaidėjai negali žaisti ir neatvyko. Sunku ką nors ir komentuoti. Šiaip vaikinai stengėsi, žaidė, 31 įvartis įmestas, tik šiek tiek neapsigynėme. Tas neapsigynimas, galima sakyti, buvo dėl nuovargio“, – neslėpė „Granito-Kario“ vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis.

Po šių rungtynių pirmaujančios Kauno ir Klaipėdos ekipos pasikeitė vietomis – „Dragūnas“ pakilo į pirmąją vietą, o „Granitas-Karys“ nukrito į antrąją.

Kitose rungtynėse Utenos „Utena“ nusileido Alytaus „Varsai-Stronglasui“ 18:33 (9:20), o Šiaulių „SM Dubysa“ turėjo pripažinti „Vilniaus“ pranašumą 30:36 (16:18).

Artimiausios Lietuvos rankinio lygos rungtynės vyks gruodžio 5 dieną. Tada sostinėje Vilniaus „Šviesa“ susigrums su Klaipėdos „Dragūnu“, o Kauno „Granitas-Karys“ išbandys Panevėžio „KKSC-RSSG Grifą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją