Lietuvos rinktinė šiuose čempionatuose, tradiciškai, bus labai gausi.

Dėl vyrų absoliučios svorio kategorijos Europos čempiono titulo kausis 5 lietuviai: prieš 2 metus Bulgarijoje šį titulą iškovojęs ir dabar ginsiantis Eventas Gužauskas, Vytautas Cėpla, Edgardas Sečinskis, Justinas Kvietka ir Kęstutis Radvila.

Iš viso vyrų varžybose dalyvaus 44 sportininkai iš 18 šalių. Prie didžiausių turnyro favoritų galima priskirti pasaulio čempionus gyvą karatė legendą bulgarą Valerijų Dimitrovą ir azerbaidžanietį Salahatą Hasanovą, visada rimtas varžovas bet kuriam kovotojui yra 2 kartus Europos čempionas lenkas Maciejus Mazuras.

Moterų varžybose Lietuvai atstovaus net 11 atlečių: taip pat prieš 2 metus iškovotą titulą ginsianti Inga Mikštaitė, Diana Balsytė, Rūta Brazdžionytė, Brigita Gustaitytė, Rima Lisinskaitė, Aneta Meškauskienė, Erika Rukšėnaitė, Monika Ryžkovaitė, Nora Vaznelytė, Skaistė Venckutė ir Erika Žeburtovič.

Teisės vadintis pajėgiausia Senojo žemyno kovotoja iš viso sieks 36 sportininkės iš 16 šalių. Tarp užsienio kovotojų išsiskiria švedė Sara Hagge, rumunė Andreea Merca, lenkė Marta Luboš ir prancūzė Camille Haddouche.

Lietuvos rinktinės vienas trenerių Paulius Klapatauskas teigia, kad mūsų sportininkai į Vengriją atvyko nusiteikę kovingai.

„Mintys prieš čempionatą – paprastos. Bus daug dalyvių, vyrams iki aukso medalio reikės laimėti net 6 kovas, iki finalo – 5, tad nieko prognozuoti negali. Reikia gero nusiteikimo, azarto ir pirmyn! – kalbėjo treneris. – Visi sportininkai atvyko sveiki, suformavome šiai dienai stipriausią Lietuvos rinktinę, kokią galime, o kas išeis – pamatysime.“

Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos pilno kontakto karatė kovotojų iš mūsų sportininkų, tradiciškai, tikisi daug.

„Mūsų favoritai – gerai žinomi. Turime Ingą, visų lūkesčiai dėl jos, žinoma, yra labai dideli, o ji dažniausiai tuos lūkesčius pateisina. Sugrįžta R. Brazdžionytė, asmeniškai tikiuosi, kad ir ji gali kažką pasiekti. Toli gali nukeliauti vis daugiau patirties įgyjanti B. Gustaitytė, – svarstė P. Klapatauskas. – Tarp vyrų turime labai pajėgius sunkiasvorius, bet, kaip jau minėjau, kelias laukia labai ilgas, gali visaip fantazuoti, filosofuoti, bet patirti pirmojoje kovoje traumą ir viskas bus baigta. Nesinori prikarksėti, bet šiandien viskas mūsų komandoje atrodo labai neblogai.“

Europos jaunučių ir jaunimo čempionatuose pergalių sieks po 27 sportininkus iš Lietuvos.

Iš viso šį savaitgalį Vengrijos sostinėje kovos 421 atletas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)