Po komplikuotos, ilgai trukusios operacijos S. Florsch dėkoja už palaikymą visai automobilių sporto bendruomenei ir savo fanams: „Ačiū už kiekvieną palinkėjimą pasveikti, visus juos perskaičiau. Tai mane motyvuoja ir suteikia daugiau drąsos“.

Vis dar neaišku, ar iki gruodžio 1 dienos, kai lenktynininkė švęs savo 18-ą gimtadienį, ji galės grįžti į Vokietiją. „Privalau dar keletą dienų likti Makao, kol būsi pajėgi keliau“, – rašė S. Florsch, vildamasi, kad visi avarijoje nukentėję žmonės yra sveiki. Be jos sužeisti buvo dar keturi žmonės.

Ketvirtame rate į fotografų ir teisėjų bokštelį su automobiliu nuskriejusi S. Florsch dėkojo ir gelbėjimo komandai, kuri pirmoji suskubo traukti ją iš avarijos vietos: „Ačiū už drąsinančius ir raminančius žodžius tomis sunkiomis akimirkomis, kai dar buvau automobilyje. Medicinos personalas išties draugiškas ir profesionalus“.

Makao klinikos direktorius Lei Wai Sengas pasakojo, kad lenktynininkė gali laisvai judinti rankas ir kojas, jos gyvybiniai rodmenys yra stabilūs. Anot jo, sekmadienį avarijoje jai buvo sulaužytas septintas kaklo slankstelis.

S. Florsch komandos „Van Amersfoort Racing“ atstovai teigė, kad po nelaimės skilusio slankstelio atplaišos buvo ties pavojinga sveikatai riba.

„Turėjome vilties, kad viskas bus gerai, – komentavo komandos vadovas Fritsas van Amersfoortas. – Visa laimė, kad ji su automobiliu rėžėsi užpakaline dalimi“.

S. Florsch pasiryžusi įveikti traumos padarinius ir gerai pailsėjusi vėl imtis savo tikslo – prasibrauti į „Formulės 1“ lenktynes.

„Moterys užsiima triatlonu, kopia į Everestą, gimdo vaikus – kodėl negalėtume ir lenktynėse varžytis tame pačiame lygmenyje su vyrais“, – klausė septyniolikmetė viename interviu. – Noriu kovoti dėl pergalių. Todėl ir daug dirbu, tai mano iššūkis“.

Macau Grand Prix Horror Crash #MacauGP #F3 #SophiaFloersch pic.twitter.com/IcnU7O4LbK— Jerry Cheong (@Jerrycheong) November 18, 2018

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)