Visos dalyvių poros iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos dvi dienas rungtyniavo vyrų A, B bei moterų B, C lygose.

Vyrų A lygoje atkakliausia kova dėl nugalėtojų taurės vyko tarp Lietuvos padelio rinktinės narių. Kauniečiai Luidži Pakula ir Skirmantas Mačinskas rezultatu 7:6, 6:4 įveikė Vilniaus atstovus Robertą Sadovskį bei Aleksą Tverijoną (buvusį šiaulietį) ir iškovojo čempionų taurę. Trečiąją vietą pirmąją kartą iškovojo šiauliečiai Gintaras Dambrauskas ir jo jaunasis partneris Emilis Baltrimaitis.

Vyrų B lygoje pirmąją vietą iškovojo Jurgis Rudgalvis ir Laurynas Antropikas, atsirevanšavę antrąją vietą užėmusiems Valdui Vėbrai ir Donatui Šulskiui bei vėl sugrįžę į stipriausiąją lygą. Trečią vietą užėmė Tomas Drukteinis su Danieliu Minkovskij.

Ne mažesnio atkaklumo buvo ir moterų B lygos finalas. Pirmąją vietą iškovojo Rūta Balalytė ir Ieva Čeilutkaitė, rezultatu 6:4, 7:6 įveikusios Dalią Geleževičienę ir Rasą Butrimaitę, kurios liko antros. Atkakli kova vyko ir dėl trečiosios vietos: Simona Drukteinienė ir Diana Ramanauskaitė pogrupio varžybose nusileido Audronei Tendzegolskienei ir Daliai Burokaitei, bet nugalėjo jas lemiamoje dvikovoje dėl trečiosios vietos bei iškovojo bronzos medalius.

Malonu, kad padelio mėgėjų moterų būrys pasipildė naujomis žaidėjomis, kurios rungtyniavo vėl atkurtoje C lygoje. Dauguma jų pirmą kartą dalyvavo oficialiose varžybose bei iškovojo savo pirmuosius trofėjus.

Moterų C lygos čemionėmis tapo klaipėdietės Asta Vaičkė ir Oksana Šorochova, rezultatu 4:6, 7:5, 10:7 nugalėjusios antrąją vietą iškovojusias vilnietes Redą Mockevičiūtę ir Rūtą Kulvinskaitę. Trečią vietą užėmė taip pat vilnietės Rita Verslovienė ir Vaida Jasinevičienė.

Antrasis LPF Žiemos taurės etapas vyks Vilniuje 2019 m. sausio 12-13 dienomis, bet dar gruodžio 15 d. Lietuvos padelio federacija pakvies šios sporto šakos mėgėjus į Mišrių dvejetų turnyrą bei kalėdinę vakaronę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją