„Tai buvo panašu į skriejančią raketą. Atrodė, kad išgyventi po tokios avarijos neįmanoma, – kalbėjo Fritsas van Amersfoortas, „Van Amersfoort Racing“ komandos savininkas.

Kinijoje vykusiose lenktynėse ketvirtame rate vokietė prarado savo automobilio kontrolę, rėžėsi į Jehano Daruvalos automobilį ir nuskriejo virš Sho Tsubojaus bolido į fotografų ir teisėjų bokštelį.

F. Van Amersfootas apibūdino 20 minučių po to kaip pačias siaubingiausias savo gyvenime.

„Kažkiek sužinojome iš socialinių tinklų ir laukėme prie lenktynių kontrolės durų. Kai pažiūrėjome į nuotraukas, susiėmėm už širdies, nes pradėjo galvoti apie patį blogiausią scenarijų, – BBC sakė olandas. – Prireikė nemažai laiko, kol sužinojome kažką apie Sophios sveikatos būklę. Daug mačiau automobilių sporte, bet toks incidentas tikriausiai pats baisiausias, kokį teko matyti. Laimei, kad ji praskriejo virš barjero – jei būtų atsitrenkusi į barjerą, veikiausiai viskas būtų daug blogiau“.

S. Florsch sekmadienį socialiniame tinkle paliko įrašą, kad jai pirmadienį ryte bus atliekama lūžusių stuburo slankstelių operacija.

FIA prezidentas Jeanas Todtas paskelbė, kad dėl šio incidento pradėtas tyrimas. „FIA skirs visas pajėgas, kad išanalizuotų, kas atsitiko. Padarysime visas reikalingas išvadas“, – teigė jis.

Japonų lenktynininkas Sho Tsubojus buvo nugabentas į ligoninę dėl nugaros skausmų, organizatoriai pranešė, kad taip pat nukentėjo du fotografai ir vienas lenktynių teisėjas.

Lenktynės Kinijoje buvo sustabdytas ir atnaujintos tik praėjus valandai.

Penktą vietą Makao trasoje užėmęs legendinio Michaelio Schumacherio sūnus Mickas buvo susirūpinęs tautietės būkle: „Tikiuosi, kad po šios avarijos jai bus viskas gerai“.

Pergale, kaip ir prieš metus, džiaugėsi britas Danielis Ticktumas, aplenkęs švedą Joelį Erikssoną ir prancūzą Sashą Fenestrazą.

Apie triumfą Makao trasoje svajojo ir gruodžio 1 dieną savo 18-ą gimtadienį švęsianti S. Florsch. Kvalifikacijoje ji buvo 19-a iš 28 dalyvių, o ketvirtame rate prieš avariją važiavo 15-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)