Tai buvo jau ketvirtosios šio sezono tarpusavio rungtynės, o visuose susitikimuose pergales šventė elektrėniečiai – 6:3, 10:2, 12:2 ir dabar 6:3.

Nors pačioje rungtynių pradžioje „Geležinio vilko“ lyderis Edvinas Boroška sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, tačiau tuo elektrėniečiams pasinaudoti nepavyko ir rezultatas liko nepakitęs.

Visgi E.Boroškai sugrįžus, netrukus jis pats (5:02, rez. perd. Nikodemas Numavičius) pabėgo į greitą puolimą ir sudėtingu smūgiu nuginklavo „Energijos“ vartininką Nerijų Dauksevičių bei išvedė vilniečius į priekį – 1:0.

Kėliniui įpusėjus taip pat į greitą puolimą pabėgo „Energijos“ puolėjas Donatas Vitte (11:39, rez. perd. Aurimas Gaidauskas), kuris aršioje kovoje sugebėjo puikiai sužaisti kūnu bei po sumaišties prie „Geležinio vilko“ vartų įmušti įvartį į šeimininkų vartus (1:1).

Antrąjį kėlinį „Energija“ pradėjo kur kas aktyviau, o jau antrą kėlinio minutę greitoje atakoje Mauras Baltrukonis atliko puikų perdavimą Mantui Marcinkevičiui (21:36, rez. perd. M.Baltrukonis ir Artūras Katulis), kuris išvedė svečius į priekį – 2:1.

Po minutės Justas Fedorovičius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o tuo pasinaudojęs Rolandas Aliukonis (22:46) smūgiu beveik nuo mėlynos linijos pelnė antrą savo sezono įvartį bei padvigubino pranašumą iki dviejų – 3:1.

Kėliniui artėjant prie pabaigos „Geležinis vilkas“ kurį laiką pavojingais smūgiais tikrino N.Dauksevičių, tačiau įvarčio pasiekti vilniečiams nepavyko, o negana to, į greitą puolimą pabėgęs M.Baltrukonis (38:45, rez. perd. Deividas Kazlauskas) pergudravo Vilniaus klubo vartininką Kazimierą Jukną bei įmušė ketvirtą „Energijos“ įvartį – 4:1.

Trečiame kėlinyje žiūrovai išvydo dar keturis įvarčius. Iš pradžių pasižymėjo pirmąsias rungtynes šiame sezone Lietuvos čempionate žaidęs Ilja Četvertakas (51:46, rez. perd. Dominykas Bisturys ir Dmitrijus Rabčukas), tačiau vos po 29 sekundžių sėkminga ataka atsakė ir D.Kazlauskas (52:15, rez. perd. D.Kulevičius ir D.Vitte).

Dar po 41 sekundės pasižymėjo ir Aurimas Gaidauskas (52:56, rez. perd. Rokas Arbačiauskas), o kėlinio pabaigoje kiekybinę persvarą išnaudojo „Geležinio vilko“ puolėjas Dominykas Bisturys (59:24, rez. perd. E.Boroška ir Deividas Četvertakas).

„Geležinio vilko“ gretose šiame mače buvo ir JAV rungtyniaujantis I.Četvertakas, kuris dėl Baltijos iššūkio taurės turnyro ir Lietuvos rinktinės buvo grįžęs į Lietuvą ir kol kas dar neišvyko į savo atstovaujamą komandą.

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nerijus Dauksevičius, tuo tarpu „Geležinio vilko“ – Kazimiers Jukna.

„Energija“ atliko daugiau smūgių į vartus (39 prieš 31), surinko daugiau baudos minučių (10 prieš 6), bet pralaimėjo pagal laimėtų įmetimų statistiką (29 prieš 32).

Kitas rungtynes „Geležinis vilkas“ žais lapkričio 21-ą dieną su „Kaunas Hockey“, o „Energija“ lapkričio 22-ą svečiuose susikaus su Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją