V. Kaminska Lenkijoje tapo absoliučia planetos čempione kūno fitneso varžybose. Vilniaus kultūrizmo ir kūno rengybos klubų sąjungos (VKKRKS) atstovė šiais metais kaip viesulas įsiveržė į pasaulio mėgėjų elitą ir skynė pergales visose svarbiausiose IFBB varžybose.

Trenerio Nojaus Liutiko auklėtinė taip pat triumfavo pirmajame savo Europos čempionate Ispanijoje, o neseniai tapo Romoje (Italija) vykusių „Diamond Cup“ varžybų nugalėtoja, kas leido jai pelnyti profesionalės kortą.

Interviu naujienų agentūrai ELTA metu sportininkė prisipažino, kad tokio derliaus per vienerius metus ji nesitikėjo, bet kiekviena pergalė įkvepia ją naujiems tikslams.

– Kokios emocijos užplūdo po laimėto pasaulio čempionato. Ar gali palyginti jausmą po laimėto Europos čempionato bei gautos profesionalės kortos po „Diamond Cup“ varžybų?, – ELTA paklausė V. Kaminskos.

– Svarbiausios šių metų varžybos – pasaulio čempionatas. Prieš jį mąsčiau, kad jeigu patekčiau į trejetuką, būtų tobula. Iškovojus auksą, emocijos buvo tik pačios geriausios. Tai buvo labai netikėta, todėl mėgavausi tuo triumfu ant scenos, o giedant Lietuvos himną, vos tramdžiau ašaras. Europos čempionate užplūdusios emocijos buvo panašios.

Tai man buvo pirmosios varžybos užsienyje, todėl labai didelių užmojų sau nekėliau. Dėl to iškovotas Europos čempionės titulas buvo netikėtas, bet svarbus pasiekimas mano gyvenime. Į „Diamond Cup“ varžybas važiavau rami ir savimi pasitikinti. Matyt, jau tikėjausi tokio rezultato ir, laimėjusi „Pro“ kortą, su trenksmu užbaigiau rudens sezoną.

– Dar prieš metus buvote nedaug kam žinoma, nedalyvavote tarptautiniuose renginiuose. Kas lėmė tokį šuolį į elitą?

– Šie metai man labai sėkmingi sporte. Esu be galo laiminga ir dėkinga už komandinį darbą savo treneriui Nojui Liutikui, be kurio pagalbos ir profesionalumo tokių aukštumų tikrai nebūčiau pasiekusi. Bendras nuoseklus, sunkus ir atkaklus kasdienis darbas lėmė tai, jog iškovojome šiuos titulus.

– Kaip susidomėjote fitnesu? Kada nusprendėte, kad norite dalyvauti varžybose?

– Su šia sporto šaka mane supažindino treneris. Jis ir pasiūlė sudalyvauti varžybose bei pradėjo mane ruošti joms. Pirmasis varžybų sezonas buvo labai sėkmingas, nes 2017 metų pavasarį tapau absoliučia Lietuvos čempione savo kategorijoje.

Matydama tokius puikius rezultatus, neturėjau nei abejonės, jog noriu pasiekti dar aukštesnių pasiekimų šioje sporto šakoje.

– Finansiškai šis sportas nėra labai pelningas. Kaip randate motyvacijos sportuoti ir tobulėti?

– Motyvacija nėra pastovus dalykas. Dažnai ją keičia tiesiog disciplina, kai tu darai tai, ką privalai daryti, norint įgyvendinti savo tikslą. Sunkių akimirkų pasitaiko, tačiau užsispyrimas ir aiškus išsikeltas tikslas neleidžia pasiduoti ir visko mesti, žinant, kiek darbo jau yra įdėta į tai.

Pritrūkus motyvacijos, visada jos semiuosi stebėdama kitus sportininkus socialiniuose tinkluose arba su jais bendraudama. Jie savo darbais ir pasiekimais įkvepia judėti į priekį.

Ši sporto šaka nėra pigi, tačiau žvelgiant su perspektyva į ateitį, yra siekiama, kad investuoti pinigai atsipirks.

– Kaip suderinate sportą su darbu ir kitomis veiklomis?

– Fitnesas – tai ne tik gražiai išdailintas kūnas, bet ir pasirinktas gyvenimo būdas. Šis sportas vienareikšmiškai man leidžia save realizuoti ir ugdyti stipriąsias žmogaus charakterio savybes bei kurti asmenybę. Todėl esant stipriam norui, visuomet atsiras galimybės suderinto sportą, darbą ir kitas veiklas.

– Mėgėjų sporte viską laimėjote per vienerius metus, gavote profesionalės kortą. Kokius dabar turite tikslus sporte?

– Esu žingeidus žmogus, tad kaip ir dauguma tokių, noriu ir siekiu savo potencialą išnaudoti kiek įmanoma labiau. Galimybių realizuoti save su sportine veikla yra nemažai, tačiau artimiausiu metu apsiriboju planais, tai – pasiruošti ir sudalyvauti kitų metų pavasarį „Elite PRO“ turnyruose.

Kadangi laukia stiprios varžovės, tad ir svajonė šiuo metu būtų – gerai pasiruošti ir sėkmingai debiutuoti šio aukšto lygio varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)