Abi komandos sėkmingai pradėjo naująjį ciklą. Lenkijos regbininkai išvykoje 41:22 nugalėjo Čekiją, o šiame divizione debiutuojantys lietuviai Šiauliuose tuos pačius čekus pranoko 30:10.

Būtent pergalė prieš Čekiją gerokai sustiprino lietuvių galimybes įgyvendinti svarbiausią tikslą – išlikti šiame divizione.

„Esu labai patenkintas pirma pergale. Žaidėjai parodė, kad jie tobulėja kiekvieną sezoną. Kiekvienas žaidėjas dabar puikiai supranta, kokias sistemas mes naudojame savo struktūrose ir žaidimo planuose. Taip pat rinktinės naujokai sparčiai mokosi, nes visi žino, ko iš jų reikalaujama.

Su čekais 90 proc. laiko žaidėme neturėdami kamuolio, bet žaidėjai buvo visiškai tikslūs ir disciplinuoti vykdydami mūsų gynybos planą, o kai mes turėdavome kamuolį, atakavome labai efektyviai, – prisiminė Ntando Manyosha. – Pavyzdžiui, pirmajame kėlinyje kamuolį kontroliavome vos 5 minutes, bet sugebėjome pelnyti 18 taškų, nors 10 min. žaidėme mažumoje.

Nei vienas taškas nebuvo lengvas, bet žaidėjai yra labai atsakingi. Kaip komanda, mes nuolat žiūrime priekį ir nesižvalgome atgal. Laimėjome prieš Čekiją, bet tai jau istorija. Dabar visas dėmesys mačui su Lenkija“.

Lenkijos rinktinė yra vienas stipriausių Lietuvos komandos varžovių per pastaruosius keletą metų. Lenkai visą laiką žaidė aukštesniame divizione nei lietuviai, savo gretos turi nemažai profesionalių žaidėjų. Tuo tarpu Lietuvos rinktinei dėl traumų ar užimtumo klubuose negalės padėti bent 10 patyrusių ir svarbių žaidėjų, tarp jų – Karolis Navickas, Darius Vaitkevičius, Marius Andrijauskas, Ignas Darkintis, Domantas Tautkus, Ignas Jankaitis, Kęstutis Marcišauskas ir kiti.

Gerosios naujienos yra tokios, kad prie komandos prisijungė po traumų atsigavę Martynas Lianzbergas ir Dovydas Taujanskas. N. Manyosha teigė, kad specialaus pasiruošimo mačui su Lenkija nebuvo, nes svarbiausia yra tobulinti savo žaidimą.

„Mes nekeičiame savo pasiruošimo pagal varžovą. Koncentruojamės ties savo žaidimu ir tik tuomet paruošiame nedidelius planus pagal varžovų žaidimą. Taip darome ir dabar. Svarbiausia yra būti kuo tikslesniems kiekvienoje situacijoje“, – kalbėjo Lietuvos regbio rinktinės treneris.

Lenkijos rinktinė neabejotinai bus laikoma šio mačo favorite. N. Manyosha sutinka, kad priešininkas bus kur kas stipresnis nei Čekija, o taip pat lenkai žais savo žiūrovų akivaizdoje.

„Pagrindinis skirtumas nuo mačo su čekais bus tas, kad lenkai bus labiau pasitikintys savimi. Lenkija puikiai pradėjo naują ciklą ir žaidžia gerokai brandesnį ir platesnį žaidimą nei čekai. Jie taip pat žais namuose ir mus vertins labai rimtai. Tikiuosi, kad rasime būdų pakovoti dėl pergalės“, – pabrėžė N. Manyosha.

Rungtynės Lodzėje vyks šeštadienį 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)