24-erių atletė apie savo sprendimą informavo Lietuvos greitojo čiuožimo asociaciją (LGČA).

„Priežastys įvairios, nenoriu per daug veltis į detales. Sportavau daug metų, todėl tai nebuvo spontaniškas ir lengvas sprendimas“, – tvirtino A. Sereikaitė, prisipažinusi, kad nejaučia apmaudo ar nusivylimo dėl sportinėje karjeroje dedamo taško.

Džiaugiuosi, kad galėjau atrasti save ir savo stipriąsias puses, atstovauti Lietuvai didžiausiose sporto varžybose, garsinti mūsų šalį. Esu dėkinga visiems žmonėms, kurie man padėjo ir palaikė šioje kelionėje. Patirtis, kurią įgijau sportuodama, sutikti žmonės, pergalės – visa tai yra neįkainojama.
Agnė Sereikaitė

„Esu įsitikinusi, jog viską, ką darau, pirmiausia, turi teikti laimę. Laiminga buvau sportuodama, laiminga esu ir dabar.

Dabar dirbu „Lufthansa“ kompanijoje, nesusijusį su sportu darbą. Ateitį gal norėsis sieti su sportu, bet, kaip sakoma, mes planuojame, o Dievas juokiasi. Sportas išmokė gyventi šia diena ir padaryti viską maksimaliai gerai šiandien, nes tik taip rytdiena bus gera.

Su sportu užaugau, subrendau ir išgyvenau didžiausius gyvenimo laimėjimus bei juodas dienas.

Džiaugiuosi, kad galėjau atrasti save ir savo stipriąsias puses, atstovauti Lietuvai didžiausiose sporto varžybose, garsinti mūsų šalį. Esu dėkinga visiems žmonėms, kurie man padėjo ir palaikė šioje kelionėje.

Patirtis, kurią įgijau sportuodama, sutikti žmonės, pergalės – visa tai yra neįkainojama. Esu labai laiminga, kad pastaruosius metus galėjau būti sporto dalimi, vadinti save olimpiete“, – DELFI.lt portalui pasakojo Latvijoje gyvenanti A. Sereikaitė.

Atletės sprendimą patvirtino ir LGŽA generalinė sekretorė Virginija Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

2014 metų Sočio žaidynėse A. Sereikaitė tapo pirmąja šalies olimpiete greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybose, kuriose įprastai dominuoja Rytų Azijos atstovai. Lietuvė startavo visose trijose distancijose, o geriausiai jai sekėsi ilgiausioje – 1500 m, kurioje čiuožėja pagerino asmeninį rekordą ir užėmė 16-ą vietą. Aukščiau Sočyje nepakilo nė vienas kitas Lietuvos sportininkas.

Tarp svariausių A. Sereikaitės laimėjimų – bronza 2015-ųjų Europos čempionate, du tokios pačios spalvos medaliai universiadose, 2012 metų pasaulio jaunių vicečempionės titulas.

Agnė Sereikaitė

Sportininkė prieš Pjongčango olimpines žaidynes dėl nesutarimų su Lietuvos greitojo čiuožimo federacijos vadovais dažnai keitusi gyvenamąją vietą, treniravosi Latvijoje.

Nors 2017-ųjų sezonas jai nebuvo sėkmingas, čiuožėja realiai pretendavo mažiausiai į vieną olimpinį kelialapį 1500 m rungtyje.

Beveik prieš metus lapkričio pradžioje Seule vykusiame paskutiniame pasaulio greitojo čiuožimo trumpuoju taku taurės etape A. Sereikaitė siekė užsitikrinti antrąjį karjeroje olimpinį kelialapį.

Bet pati varžybų pradžia lietuvei virto košmaru. 1500 m distancijos atrankos varžybose ji susidūrė su konkurente ir skaudžiai griuvo. Pakilti nuo ledo pati sportininkė nebepajėgė ir buvo išvežta į ligoninę. Skaudi nesėkmė atėmė iš čiuožėjos šansą dalyvauti savo antrose olimpinėse žaidynėse.

Po šių košmariškų varžybų Pietų Korėjoje sportininkė daugiau nebestartavo oficialiose varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)