Gruodžio mėnesį Kinijoje vyks pasaulio plaukimo trumpajame baseine (25 m) čempionatas. Po vasarą vykusių Europos pirmenybių buvo manoma, kad jame akis į akį ir vėl susidurs geros pažįstamos ir konkurentės Rūta Meilutytė ir J. Jefimova.

Tačiau realu, kad tokio rango varžybose vėl susidurti su pastaraisiais metais plaukimo krūtine madas diktuojančia ruse lietuvei gali ir netekti.

J. Jefimova prakalbo apie dažnokai kamuojantį fizinį nuovargį ir labai realią galimybę praleisti čempionatą Kinijoje.

„Jeigu atvirai, aš nežinau, ar vyksiu į Kiniją. Tai priklauso nuo trijų laukiančių pasaulio taurės etapų, kurie iš viso truks 21 dieną. Tokių dalykų per mano karjerą dar nebuvo – varžybos labai ilgos ir sunkios. Jeigu viskas vyks sklandžiai, be traumų, į Kiniją keliausiu. Bet jeigu vėl jausiu nuovargį, trumpąjį čempionatą tikrai praleisiu ir rengsiuosi kitos vasaros pirmenybėms ilgajame baseine“, – vaizdo konferencijoje Teamrussia.pro portale kalbėjo J. Jefimova.

Hangdžou mieste čempionatas trumpame baseine vyks gruodžio 11-16 d., o J. Jefimovos minėti pasaulio taurės etapai lapkritį organizuojami Pekine (Kinija) , Tokijuje (Japonija) ir Singapūre.

Varžybinio krūvio J. Jefimova šį rudenį jau turėjo nemažai – rusė dalyvavo pirmuose trijuose pasaulio taurės etapuose Dohoje (Kataras), Eindhovene (Olandija) ir Budapešte (Vengrija), kuriuos R. Meilutytė sąmoningai praleido.

„Mano globalus planas – pasirengimas Tokijo žaidynėms, į kurį patenka ir pasirengimas kitų metų planetos pirmenybėms. O apie artimiausius startus galvosiu paeiliui, priklausomai nuo sveikatos: realu, kad čempionatą Kinijoje teks aukoti. Taip pat praleisiu ir lapkritį vyksiantį Rusijos čempionatą“, – pažymėjo J. Jefimova, savo medalių kolekcijoje vis dar neturinti olimpinio aukso.

Plaukikės minėtas pasaulio čempionatas ilgajame baseine kitų metų liepos mėnesį vyks Pietų Korėjoje, o dar po metų jau vyks ir nenumaldomai artėjanti Tokijo olimpiada.

Anot J. Jefimovos, žaidynės Japonijoje jai greičiausiai bus paskutinės.

„Ar pabaigsiu karjerą po olimpinių žaidynių Tokijuje? Greičiausiai, kad taip, – pareiškė rusė, tačiau netrukus susimąstė. – Iš tikrųjų, nežinau. Apskritai po kiekvienų žaidynių, kuriose dalyvavau, planavau pabaigti su sportu. Pasižiūrėsime, kaip viskas bus. Labai svarbus rodiklis – sveikata.“

J. Jefimova jau dalyvavo 2008-ųjų olimpiadoje Pekine, 2012-ųjų žaidynėse Londone ir 2016-ųjų žaidynėse Rio de Žaneire.

Londone ji iškovojo bronzą 200 metrų plaukimo krūtine distancijoje, o Rio de Žaneire laimėjo sidabro medalius 100 ir 200 metrų plaukimo krūtine varžybose.

Sportininkė atskleidė, kad pabaigusi spalvingą karjerą ji planuoja parašyti knygą.

Olimpinių žaidynių, pasaulio čempionatų medalininkė, turėjusi problemų ir dėl dopingo vartojimo, tikina, kad papasakoti gerbėjams tikrai turėtų ką. Tačiau toks darbas pareikalaus ir daug psichologinių jėgų.

„Norėčiau parašyti knygą, tačiau tai užims labai daug laiko ir kainuos daug jėgų. Daug ką kapstyti iį atminties būtų skausminga, todėl dabar to daryti nenorėčiau. Reikia laiko“, – apie savo ateities planus kalbėjo rusė.

„Vaikai, namai šuo? Puiku, dar ir jachtos norėčiau. Ir dar sėkmingai ištekėti. Žinoma, juokauju, – šyptelėjo ji. – Jei rimčiau, norėtųsi užsidirbti iš plaukimo, investuoti, kad tie pinigai vėliau man pačiai dirbtų. Atidaryčiau savo plaukimo mokyklą ir populiarinčiau šį sportą Rusijoje.

Daug kur buvau, treniravausi, žinau, kaip padėti morališkai. Norėtųsi patirtį perduoti ateities kartoms. Neatmetu, kad ateityje tapsiu trenere, nors suprantu, kad šis užsiėmimas šiek tiek ne man. Gal geriau būsiu konsultante ar psichologe. Būtent psichologinės pratybos ir yra sunkiausios. Tikiesi, kad su amžiumi bus vis lengviau, tačiau atvirkščiai – tampa vis sunkiau ir sunkiau“, – pažymėjo ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)