Pirmąsias kelias minutes sausakimšoje arenoje Provanso Akse vyko lygi kova. Lietuvaičiai į varžovų du įvarčius sugebėjo atsakyti rezultatyviomis atakomis ir išlyginti rezultatą (2:2).

Tai buvo paskutinis kartas, kuomet rezultatas buvo lygus. Strigusi puolime mūsų šalies rinktinė leido varžovams bėgti į greitas atakas ir rinktis greitus įvarčius. Per pirmą kėlinį varžovai net 8 kartus pasižymėjo greitajame puolime ir susikūrė solidų pranašumą (21:10).

Antroji rungtynių pusė Lietuvos rinktinei jau klostėsi geriau. Tolimais šūviais lietuviams vis pavykdavo pramušti varžovų gynybą, tačiau savo žaidimą pajautė prancūzai žaidė it ant sparnų ir pranašumo nešvaistė.

Nors Lietuvos rinktinei buvo keliskart pavykę sumažinti pranašumą, tačiau geriau rungtynių pabaigą sužaidė šeimininkai ir šventė pergalę 42:27.

Šiame mače dėl traumų Lietuvos rinktinei negalėjo padėti Jonas Truchanovičius bei Aidenas Malašinskas.

Taip pat dėl asmeninių priežasčių rinktinėje šįkart nebuvo Giedriaus Morkūno ir Beno Petreikio. A. Malašinskas sekmadienį rungtynėse su Portugalija jau turėtų žengti į aikštę.

Po rungtynių vienas Lietuvos rinktinės lyderių Gerdas Babarskas pripažino, jog varžovai pranoko mūsų komandą meistriškumu: „Žaidėme prieš turbūt geriausią komandą pasaulyje ir tai jautėsi aikštėje. Kovojome, stengėmės, tačiau varžovų lygis išties yra aukštas. Gavome per kepures, bet taip buvo ir prieš du metus. Tuomet grįžome į Lietuvą ir įveikėm kitą elito rinktinę – norvegus. Bandysime dabar pakartoti kažką panašaus. Sekmadienį laukia portugalai ir kovosime tik dėl pergalės.“

Sausakimšoje arenoje lietuvius pasitiko virš 6 tūkstančių rankinio gerbėjų, kurie kūrė fantastišką atmosferą.

Tai išskyrė ir pats Prancūzijoje žaidžiantis G. Babarskas: „Atmosfera tikrai buvo puiki. Prancūzai labai myli rankinį ir emocingai palaiko savo rinktinę. Žaisti tokioje pilnoje ir naujoje arenoje kiekvieno rankininko svajonė. Gaila, jog tik nepavyko mesti rimtesnio iššūkio varžovams.“

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė sekmadienį žais jau Klaipėdoje prieš Portugalijos rankininkus. Į Lietuvą portugalai atvyksta geros nuotaikos, jie pirmajame mače 21:13 pranoko rumunus.

Lietuva: Mindaugas Dumčius 7, Gerdas Babarskas 4, Gabrielius Virbauskas, Skirmantas ,Plėta Rolandas Bernatonis po 3, Tadas Stankevičius 2, Mindaugas Tarcijonas, Ignas Grigas, Valdas Drabavičius, Vaidas Trainavičius, Lukas Juškėnas po 1.

Prancūzija: Raphael Caucheteux 9, Mathieu Grebile 6, Dika Mem 4, Nedim Remili, Luc Abalo, Ludovic Fabregas ir Valentin Porte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)