Šiose rungtynėse „Energija“ neteko trijų žaidėjų: Donatui Vittei buvo sumuštas petys, po pertraukos į aikštelę sugrįžęs Justinas Vėželis gavo stiprų smūgį į koją, tuo tarpu Karolis Kubilius rungtynių negalėjo tęsti dėl nugaros skausmų.

Pirmąsias 10 minučių komandos žaidė apylygiai ir nors „Energija“ kartą žaidė daugumoje, tačiau tuo pasinaudoti nepavyko. Vigi jau keturioliktą minutę Dmitrijus Beliakovas (13:38, rez. perd. Karolis Kubilius) gražiu smūgiu iš kairės aikštės pusės nuginklavo Simą Baltrūną ir išvedė elektrėniečius į priekį – 1:0.

Ilgai persvaros šeimininkams išlaikyti nepavyko ir greičiau nei po dviejų minučių Artūras Švedavičius (15:17, rez. perd. Edgaras Rybakovas ir Laisvydas Kudrevičius) pasinaudojo sumaištimi prie „Energijos“ vartų bei išlygino rezultatą (1:1).

Netrukus ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo K. Kubilius, tačiau „Hockey Punks“ ne tik, kad nepasinaudojo kiekybine persvara, tačiau ir buvo priversta gintis nuo pavojingų šeimininkų išpuolių.

Antrame kėlinyje komandos pradėjo žaisti kur kas nedrausmingiau ir neretai pažeisdavo taisykles. Pačioje kėlinio pradžioje Šarūnui Kuliešiui (22:47, rez. perd. Laisvydas Rimkus ir L. Kudrevičius) po tikslaus smūgio iš arti pavyko pirmą kartą išvesti svečius į priekį 2:1.

Vėliau „Energija“ gerokai dažniau įsitvirtindavo varžovų zonoje, tačiau pramušti S. Baltrūno niekaip nepavyko, tuo tarpu „Hockey Punks“ retsykiais surengdavo pavojingas greitas atakas, tačiau taip pat įvarčių įmušti daugiau nepavyko.

Trečiame kėlinyje „Energija“ daugiau kontroliavo ritulį ir atliko daugiau smūgių į vartus, tačiau didžioji jų dauguma buvo tiesiai į S. Baltrūno krūtinę. Likus minutei „Energijos“ treneris Vladimiras Dejevas vartininką Nerijų Dauksevičių pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau tai negelbėjo ir „Hockey Punks“ puolėjas E. Rybakovas (59:22, rez. perd. Š. Kuliešius) pergalę užtvirtino įvarčiu į tuščius vartus (3:1).

„Energija“ atliko kur kas daugiau smūgių (43 prieš 23), tačiau didžiausią persvarą šioje statistinėje kategorijoje įgavo pirmame kėlinyje. Abi komandos surinko po 10 baudos minučių.

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė N. Dauksevičius, o „Hockey Punks“ – S. Baltrūnas.

„Priežastys paprastos: išėjome nenusiteikę. Visi galvojo, kad „Energija“ čia laimės prieš visus ir galime žaisti viena koja prieš visus. Tačiau „Hockey Punks“ parodė, kad vytis yra sunku, kai komanda išėjusi kovoja dėl kiekvieno centimetro“, – apie „Energijos“ pralaimėjimą kalbėjo D. Kulevičius. „Šiek tiek trūko tų trijų iškritusių žaidėjų, tačiau turime ir be jų laimėti. Šiandien buvo tokia diena, kad niekam nesisekė nei priimti, nei atiduoti, nei mesti. Visi metimai – silpni ir vartininkui į krūtinę. Sveikinu varžovus, kurie tikrai gerai sužaidė ir kovojo dėl kiekvieno centimetro“.

Šios dvi komandos tarpusavyje žaidė prieš savaitę Vilniuje, o tada elektrėniečiai šventė pergalę rezultatu 5:3.

Apskritai šį sezoną „Energija“ dar nebuvo patyrusi pralaimėjimo kartėlio ir po du kartus įveikė „Kaunas Hockey“ (3/3) bei Vilniaus „Geležinio vilko“ (1/5) komandas. Tuo tarpu „Hockey Punks“ ekipa po kartą yra įveikusi bei pralaimėjusi „Kaunas Hockey“ ir „Geležinio vilko“ ledo ritulininkams.

Kitas rungtynes „Energija“ žais Elektrėnuose spalio 30-ą dieną prieš „Geležinį vilką“, tuo tarpu „Hockey Punks“ lapkričio 3-ią susikaus su „Kaunas Hockey“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją