„Geriausios varžybos mano gyvenime, geriausios emocijos, puiki organizacija. Labai džiaugiuosi, ačiū Lietuvai už galimybę dalyvauti jaunimo olimpinėse žaidynėse“, – kalbėjo A. Šeleikaitė, čempione tapusi 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

Plaukikė atskleidė, kad važiuodama į Argentiną nesitikėjo medalio: „Tikėjausi dviejų finalų, bet apie medalius negalvojau. Nesitikėjau laimėti su tokiu rezultatu. Kas toliau? Reikia trenerio klausti“.

Aštuoniolikmetė kaunietė teigė, kad jai buvo didelė garbę nešti Lietuvos vėliavą, tačiau visa ceremonija ją gerokai išvargino. „Per uždarymą dvi valandas laukėme už scenos kol galėsime išeiti su Lietuvos vėliava. Bet pasirengimas buvo labai ilgas, nuobodus, buvo šalta, bet dėl tos vienos minutės...“, – dalijosi įspūdžiais ji.

Paklausta, ar jau žino, kur laikys medalį, A. Šeleikaitė atsakė teigiamai: „Šiandien (sekmadienį – red.) buvo brolio gimtadienis, tai jis užsiprašė auksinio medalio. Tai jis ir bus pas jį“.

Spausdama rankoje du medalius kukliai prieš kameras kalbėjo K. Teterevkova.


„Tai buvo labai aukšto lygio varžybos. Manau, kad turėčiau džiaugtis, nes iškovojau du medalius besivaržydama su dviem metais vyresnėmis merginomis, – kalbėjo K. Teterevkova. – Medalių spalvos? Žinoma, kad norėjau aukso, bet savo pasirodymą vertinu tikrai gerai“.

Šešiolikmetė plaukikė prisipažino, kad parvežti į Lietuvą medalių neplanavo, tačiau apie tai tyliai svajojo.

Lietuvos sportininkų sąskaitoje – trys jaunimo olimpinių žaidynių medaliai. Auksą 50 m krūtine pelnė A. Šeleikaitė, Kotryna Teterevkova iškovojo sidabrą 200 m krūtine ir bronzą 100 m krūtine rungtyse. Iš viso Lietuvai jaunimo olimpinėse žaidynėse atstovavo 15 sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)