Pranešama, kad kultūristai iš renginio vietos masiškai bėgti ėmė sužinoję, kad į varžybas netikėtai atvyko Baskijos antidopingo agentūros atstovai.

Iš 27 varžybose turėjusių dalyvauti asmenų salę žaibiškai paliko net 20.

Kadangi dalyvių liko tik septynetas, varžybų nuspręsta neberengti.

„Pamatę žmonės su antidopingo agentūros kortelėmis dalyviai akivaizdžiai išsigando ir vienas po kito ėmė šalintis iš patalpų“, – skelbiama baskų antidopingo agentūros pranešime.

Panašų „reidą“ baskai į kultūrizmo varžybas buvo surengę liepą. Tuomet patikrinta 12 raumenų puoselėjimo fanatikų, iš jų 5 organizmuose rasta skirtingų draudžiamų preparatų – anabolinių steroidų, diuretikų ir kt.

Tąsyk skelbta, kad tokio tipo renginių organizatoriai baskų krašte „betarpiškai bendradarbiauja su regiono antidopingo organizacija“.

Kaip parodė pastatasis įvykis, organizatoriai gal ir buvo suinteresuoti „betarpišku bendradarbiavimu“, tačiau patiems varžybų dalyviams tai visiškai nepatiko.

Baskijoje užfiksuotas įvykis didelio dėmesio sulaukė visoje Ispanijoje, atsinaujino aštrios diskusijos apie šio sporto žalą žmogaus kūnui ir juo užsiimančių asmenų vertybes.

Kažkuo panašus įvykis buvo fiksuotas šią žiemą Rusijoje, kai iš varžybų Sibire sužinoję apie dopingo kontrolę masiškai pasišalino lengvaatlečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)