100 metrų krūtine plaukime užtikrintai triumfavo Rusijos sportininkė Anastasija Makarova (1:07,88 sek.), antra atplaukusi airė Niamh Coyne (1:08,90 min.) lietuvę aplenkė vos 0,05 sek.

Kita finale dalyvavusi lietuvė Agnė Šeleikaitė užėmė septintą vietą (1:09,40 sek.) Priminsime, jog prieš dvi dienas Agnė laimėjo auksą perpus trumpesnėje distancijoje.

„Vakar rezultatas buvo geresnis, todėl labai laiminga nesijaučiu. Įtariu, kad dėl streso išsiderino technika, vandenyje ne viskas gavosi. Tačiau medaliu nesidžiaugti negaliu. Jis man svarbus, jis iškovotas pasaulinio lygio varžybose. Jis – dovana mano broliui, šiandien jo gimtadienis,“ – vos iš baseino išlipusi kalbėjo K. Teterevkova.

Artimiausi Lietuvos plaukikų startai įvyks penktadienį (10.12). Merginos plauks 200 metrų krūtine, vaikinai Arijus Pavlidi ir Alanas Tautkus – 200 metrų nugara kvalifikacijoje.

Dramatiškai vyko gimnastės Eglės Stalinkevičiūtės pasirodymas. Buomo pratime po atlikto salto lietuvė prarado pusiausvyrą ir nužengė nuo bomo.

Ši klaida E. Stalinkevičiūtę nubloškė į 28 vietą iš 35 dalyvių. Tačiau laisvųjų pratimų, atraminio šuolio bei lygiagrečio pratimuose surinktų taškų gimnastei pakako, jog bendroje įskaitoje užimtų 18 vietą ir patektų į finalą.

Gimnastikos varžybų finalas vyks penktadienį (10.12), jo metu sportininkės atliks po keturis pratimus, taškai bus skaičiuojami iš naujo.

Ketvirtadienį jaunimo olimpinėse žaidynėse debiutuos 16-metis disko metikas Matas Makaravičius ir jo bendraamžis sunkiaatletis Žilvinas Žilinskas. Disko metimo varžybų pradžia – 22:15 val. Lietuvos laiku, sunkiosios atletikos – vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)