Baltarusis išugdė ne vieną Lietuvos imtynių meistrą. Apie jo pasiekimus Lietuvoje byloja Aleksandro Kazakevičiaus ir Mindaugo Mizgaičio pergalės olimpinėse žaidynėse, Mindaugo Ežerskio, Laimučio Adomaičio, brolių Valdemaro ir Edgaro Venckaičių, kitų atletų laimėjimai pasaulio ir Europos čempionatuose.

Gomelyje G. Kazovskio darbą perėmė buvęs auklėtinis, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Vladimiras Kopytovas, kuris dabar ne tik treniruoja vaikus, bet ir organizuoja savo vardo imtynių turnyrą.

Šiemet V. Kopytovas bei Lietuvos imtynių federacija sutarė pagerbti legendinį trenerį ir skyrė varžybas jo atminimui.

Lietuvos imtynininkai pagrindinio trofėjaus nelaimėjo, tačiau užėmė prizines vietas ir neliko nepastebėti.

„Į Baltarusiją vyko jaunesni Ozo sporto gimnazijos sportininkai, todėl apskritai mąstėme apie žemiškus dalykus – kovos vedimo būdą, taktiką ir klaidų analizę. Nenorėjome sukelti įtampos ir nereikalavome, kad vaikinai „plėšytųsi“. Turnyras tikrai stiprus, todėl du laimėti medaliai yra itin maloni staigmena“, – po varžybų sakė treneris Olegas Antoščenkovas.

Jaunių graikų-romėnų imtynių turnyre Adomas Grigaliūnas (55 kg) nugalėjo baltarusius Nikitą Chomecą, Vladislavą Slobodinskį, Arseną Janovskį, tačiau finale nusileido vieninteliam turnyre sporto meistro vardą turinčiam Glebui Makarenkai ir pasipuošė sidabro medaliu.

Bronzą laimėjęs Benas Mickevičius (60 kg) taip pat patyrė tik vieną pralaimėjimą – jį antrame rate palaužė būsimasis turnyro nugalėtojas Artiomas Klicunovas. Gausiausiame svoryje (32 dalyviai) Benas dar turėjo kaip reikalas paplušėti ir įveikti marijampolietį pristabdyti mėginusius Pavelą Gvozdiką, Artiomą Žuravliovą, Artūrą Gusarovą bei Jegorą Novikovą iš Baltarusijos.

Kiti varžybose dalyvavę atletai – Lukas Miodišauskas (55 kg), Edvinas Matačius (71 kg), Damianas Matveiko ir Jura Ščiogalevas (80 kg) bei Motiejus Vyrukaitis (92 kg) – savo pasirodymus baigė pirmuose ratuose.

Turnyre galynėjosi 243 dalyviai iš Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Latvijos, Moldovos, Estijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)