Šį sezoną Baltijos lygoje dalyvausiančios komandos – „Kaunas-VDU“, „Aušrinė-KKSC“ ir „Prekyba-Parama“ – Lietuvos čempionate pradės žaisti nuo pat atrankinio etapo ir žais visuose trijuose etapuose. Baltijos lygoje dalyvaujančioms komandoms tarpusavio susitikimų rezultatai bus įskaitomi kaip Lietuvos pirmenybių rezultatai. Ekipos žais dviejų ratų sistema.

Lietuvos čempionės titulą šiais metais gins Kauno „Kauno-VDU“ komanda. Tarpsezonyje ši komanda prarado dvi svarbias žaidėjas – Karoliną Uvarovaitę bei Ieva Kazūraitytę – tačiau ekipa tikisi, kad patobulėjęs jaunimas leis išsaugoti turimas pozicijas.

„Mūsų komandoje liko daugiausiai jaunos žaidėjos – 16-20 metų. Dar pilnai komandos nesukomplektavome, vis dar esame paieškose. Pasirengimas sezonui vyksta pagal planą, ruošiamės neužleisti savo pozicijų, o ar pavyks – žiūrėsime.

Šiais metais pasikeitė Lietuvos čempionato formatas, todėl mūsų laukia daug rungtynių. Reikia 12-14 žmonių, kad galėtume žaisti dviem frontais – Lietuvos ir Baltijos čempionatuose“, – pasakojo „Kauno“ klubo vadovas Vidas Makauskas.

Šiais metais Lietuvos čempionate dalyvaus ir jaunoji „Kauno-SM Starto“ ekipa.

„Ieškome jaunimo ir padedame jam adaptuotis suaugusių sporte. Perėjimas į suaugusių sportą yra nelengvas, todėl „Kauno-SM Starto“ komanda padės jaunoms žaidėjoms psichologiškai pasiruošti aukštesniam lygiui ir įgauti žaidybinės patirties.

Taip pat merginos turės galimybę papildyti ir pagrindinę komandą, – kalbėjo V. Makauskas. – Pagrindinės varžovės, kaip ir pernai, turėtų būti Baltijos lygoje dalyvaujančios komandos, bet ir Lietuvos čempionato ekipos norės pasirodyti kuo geriau. Visą laiką komandos prieš čempiones žaidžia su dviguba energija, todėl kiekvienose rungtynėse mums reikės kažką parodyti, kad iškovotume pergales“.

Savaitgalį trys Lietuvos komandos varžėsi Jonavoje vykusiame tradiciniame A. Ogonausko tinklinio turnyre. Jame nugalėjo Daugpilio ekipa iš Latvijos. „Kauno-VDU“ ekipa užėmė antrąją vietą, Jonavos „Aušrinė-KKSC“ – trečiąją, o Kauno „LSU-Dextera“ – penktąją.

Akistatą tarp Lietuvos čempionės „Kauno-VDU“ ekipos ir praėjusio sezono bronzos medalininkių „Aušrinės-KKSC“ tinklininkių 2-1 (20:25, 25:19, 25:21) laimėjo kaunietės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)