Dviejų hektarų dydžio sklype žiemos sportui skirtas objektas turėtų iškilti maždaug per dvejus metus. Kol kas yra pabaigtas rengti arenos techninis projektas.

Jį dabar jau vertina ekspertai, turintys tam tikrų pastabų dėl kai kurių su komunikacijomis susijusių projekto detalių. Atsižvelgus į pastabas, bus galima projektą patvirtinti, paskui seks kiti reikalingi procesai. Rangos konkursas, pasak G. Petrausko, gali trukti 3-4 mėnesius, ir arenos statybą bus galima pradėti.

„Turėsim Kaune dvi geras ledo arenas, nes dabartinė, kuri yra Žaliakalnyje, bus remontuojama ir toliau naudojama.

Poreikis tokioms arenoms mieste tik auga. Juolab, kad „Akropolyje“ veikusi ledo arena netrukus bus paversta kitokia laisvalaikio erdve. Kaune turime nemažai norinčių kultivuoti žiemos sportą vaikų ir suaugusiųjų“, - sakė G. Petrauskas

„Negali visi vaikai būti krepšininkai, reikia, kad ir gerai čiuožtų“, - jo mintį pratęsė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, vardindamas ir daugiau su ledo arenos statyba susijusių detalių.

Arena prie „Girstučio“ turės dvi aikštes, šalia vienos iš jų bus erdvė žiūrovams su 700 vietų tribūnomis. Naujoje ledo arenoje treniruosis dailiojo čiuožimo, ledo ritulio, kerlingo atstovai.

Sportininkai čia galės naudotis gerai įrengtomis drabužinėmis, dušais ir kita infrastruktūra. Senojoje arenoje, ją iš pagrindų suremontavus, vyks sporto mokyklos „Baltų ainiai“ lankytojų treniruotės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)