Savaitgalį Las Vegase vykusi ilgai laukta ir daugybės provokacijų persunkta dvikova baigėsi Ch. Nurmagomedovo pergale. Rusijai atstovaujantis dagestanietis ketvirtame raunde smaugimo veiksmu privertė pasiduoti airį, tačiau iš karto po to inicijavo masines muštynes arenoje, kurias slopinti ėmėsi apsaugos darbuotojai ir policija.

Nepaisant to, Ch. Nurmagomedovo gerbėjai, o ypač jo tautiečiai džiaugsmingai šventė savo dievuko pergalę.

Tiesa, tai padaryti į Las Vegasą dagestanietį atlydėjusiems fanams trukdė C. McGregoro sirgaliai. Tarp jų kilo masinės muštynės, pasibaigusios ringo vertais nokautais.

Tuo metu Nevados valstijos sporto komisija ėmėsi tirti arenoje po dvikovos vykusio incidento ir sustabdė dviejų milijonų dydžio honoraro išmokėjimą Ch. Nurmagomedovui.

Kol kas neaišku, kada bus baigtas tyrimas, tačiau veikiausiai tai truks daugiau nei mėnesį, o svarbiausias jo punktas bus bausmės Rusijos atstovui suformulavimas.

Daugelis žiniasklaidos priemonių kalba apie diskvalifikaciją, piniginę baudą ir viešuosius darbus Ch. Nurmagomedovui.

Dar spaudos konferencijoje dagestaniečių kovotojas neabejojo, kad už savo veiksmus gaus pylos nuo savo tėvo ir buvo teisus.

Duodamas interviu Rusijos žiniasklaidai, Chabibo tėvas ir treneris Abdulmanapas griežtai atsiliepė apie sūnaus elgesį. Anot jo, pirmoje vietoje jam visuomet yra disciplina ringe ir už jo ribų.

„Manau, kad pačių griežčiausių sankcijų Chabibas sulauks iš manęs. Ir aš būsiu čia kategoriškas, – kalbėjo jis. – Tu darai viską, ką nori aštuoniakampyje, bet už jo ribų yra civiliai, kur vaikai, moterys ir paprasti žmonės. Ten turi būti taika. Taip, tas žmogus rėkė ir įžeidinėjo mane, religiją ir sūnų, tačiau kautis reikia narve. Aš taip pat už tai atsakingas, net nepaisant to, kad manęs neįleido į Ameriką“.

Internete taip pat paplito vaizdo įrašas, kur tėvas 9-mečiui Chabibui dar vaikystėje surado idealų imtynių partnerį – mažą lokiuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)