Lengvo svorio kategorijos kovoje Ch. Nurmagomedovas ketvirtajame raunde smaugimo veiksmu privertė pasiduoti C. McGregorą, bet dar įdomesni įvykiai klostėsi po dvikovos.

Emocijų nesuvaldęs Ch. Nurmagomedovas iššoko iš narvo ir puolė airio komandos atstovą Diloną Dannisą, tuo metu vienas žmogus įšoko į narvą ir su vienu iš Ch. Nurmagomedovo atstovu puolė patį C. McGregorą.

Vėliau įvyko susistumdymai, o UFC prezidentas Dana White'as atsisakė narve įteikti čempiono diržą rusui. Abu sportininkai buvo iš arenos išvesti su gausia apsaugos palyda. Į Ch. Nurmagomedovą airio sirgaliai metė viską, ką turėjo po ranka.

Kiek vėliau D. White'as „Fox Sports“ teigė, kad trys Ch. Nurmagomedovo komandos nariai yra suimti ir uždaryti į areštinę.

Tai turi būti sportas, paremtas pagarba, nes tai nėra mėšlo ir pamazgų pylimo varžybos. Aš noriu pakeisti šį požiūrį. Nesuprantu, kam reikia kalbų apie religiją, šeimą, šalį? Negalima taip elgtis.
Chabibas Nurmagomedovas

Spaudos konferencijoje Ch. Nurmagomedovui buvo įteiktas čempiono diržas.

Pats kovotojas prisiminė šios kovos priešistorę ir keltą ažiotažą, kuris, jo nuomone, buvo neadekvatus ir peržengiantis bet kokias pagarbos vienas kitam ribas.

„Visų pirma noriu atsiprašyti už įvykius po kovos. Žinau, pasirodžiau ne iš gerosios pusės... Bet noriu pakalbėti apie to priežastis.

Jis kalbėjo apie mano religiją, mano tėvą, mano gimtinę, atvykęs į Brukliną užpuolė autobusą. O kaip apie šitą mėšlą, ką? Kodėl žmonės kalba, kad tik aš peršokau narvą ir užpuoliau kitus? Aš nesuprantu.

Tėvas mane mokė: tu turi gerbti kitus. Mane pažįsta draugai, komanda Kalifornijoje, kurioje pastaruoju metu treniruojuosi. Jie žino, koks aš esu.

Turi keistis UFC komunikacija. Tai turi būti sportas, paremtas pagarba . Tai nėra mėšlo ir pamazgų pylimo varžybos. Aš noriu pakeisti šį požiūrį. Nesuprantu, kam reikia mėšlo apie varžovą, kalbų apie religiją, šeimą, šalį? Negalima taip elgtis.

Visa C. McGregoro komanda yra plekšnojimo mašina. Kai kova pasisuka bloga linkme, jis pasiduoda. Jis sakė, kad yra dviejų svorio kategorijų čempionas, bet jis pasidavė. Dabar diržas yra čia ir esu vienintelis čempionas“, – spaudos konferencijoje kuklia šypsena džiaugėsi kovotojas, kurį nustebino Rusijos prezidento Vladimiro Putino skambutis.

„Šį sportą pakeitė žiniasklaida. Jame turi būti pagarba, o ne nešvarios kalbos. Noriu tai pakeisti. Negalima kalbėti apie religiją, tautybę, tėvus. Man tai labai svarbu. Žinau, kad tėvas mane užmuš, po tokių žodžių.

Dar taip pat labai didžiuojuosi, nes visi kalbėjo apie tai, kad C. McGregoras nusifotografavo su V. Putinu, o dabar jis pats man paskambino ir teigė, kad labai manimi didžiuojasi“, – trumpai spaudos konferencijoje kalbėjo nugalėtojas Ch. Nurmagomedovas, kuris po šių žodžių užsidėjo kepurę ir užsimetęs diržą ant peties trumpai pozavo fotografams.

C. McGregoras buvo išvestas iš arenos ir spaudos konferencijoje nepasirodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)