Pagrindinėje vakaro kovoje (svorio kategorija iki 93 kg) lietuvis Laurynas Urbonavičius (Vilniaus „ValeTudo“) antrajame raunde smaugimo veiksmu nugalėjo pajėgų kroatą Matejų Batiničių.

Po atkaklaus pirmojo raundo, antrojo pradžioje kroatas tiksliais smūgiais „apipylė“ L. Urbonavičių, tačiau pastarasis atsilaikė ir vėliau perėmė iniciatyvą bei galiausiai smaugimo veiksmu privertė varžovą pasiduoti.

L. Urbonavičiui tai buvo 12-oji pergalė per 13 kovų profesionaliame narve. M. Batiničiaus sąskaitoje dabar yra 15 laimėjimų ir 5 nesėkmės.

„Varžovas buvo stiprus, tai kova nelengva. Turnyras pakilo į naują lygį. Noriu padėkoti visiems už palaikymą, be jūsų aš nebūčiau laimėjęs. O kas laukia ateityje, pagyvensime ir pamatysime“, – sakė L. Urbonavičius, kuris šią akistatą prieš turnyrą vadino rimčiausiu iššūkiu savo karjeroje.

„Kol kas stipresnių priešininkų nesu turėjęs. Matejus išvermingas, laiko smūgius. Manau, kad spalio 6-ąją įvyks karas“, – dar prieš kovą pripažino „Kapitonas Lietuva“ pravardę turintis atletas.

Ir jis taip kalbėjo neatsitiktinai – iki tol vos dvi iš kroato 11 profesionalių kovų pasiekė trečią raundą. Likusiose „Vale Tudo“ akademijos auklėtinis reikalus sutvarkė per pirmus raundus. Šįkart kroatas liko ir be trečio raundo, ir be pergalės.

Į MMA ringą iš kikbokso perėjęs perspektyvus Lietuvos kovotojas Herkus Lukošiūnas jau pirmosiomis kovos sekundėmis po galingų smūgių koja techniniu nokautu nugalėjo ukrainietį Eduardą Ovčarenką.

„Visi mes norime laimėti. Tikrai neplanavau taip greitai laimėti, bet visada išeinu į ringą atlikti savo darbą 100 proc. Dabar toliau dirbsiu su MMA ir ruošiuos būtent šiam sportui“, – po kovos sakė H. Lukošiūnas.

Įspūdingą pergalę pasiekė Vitoldas Jagėlo (Vilniaus „Rings“). Jis svorio kategorijos iki 74 kg kovoje jau pirmajame raunde techniniu nokautu nugalėjo ukrainietį Romaną Belagurovą.

Gražioje svorio kategorijos iki 77 kg kovoje Tomas Bajorinas („ValeTudo“) antrajame raunde techniniu nokautu nugalėjo Marių Bagdoną (Kauno „Pantera“).

Dvi pergalės buvo iškovotos efektingais trikampiais smaugimais. Arnoldas Ragazinskas (Kauno „Pantera“, iki 77 kg) tokiu veiksmu įveikė Mantą Platochiną („ValeTudo“), o Erikas Golubovskis („Rings“, iki 82 kg) – Mindaugą Bartkų (Klaipėdos „Lutador MMA“).

Pirmoje vakaro dalyje didžiausia žvaigžde tapo vienas geriausių Lietuvos MMA trenerių Alfredas Lifšicas („ValeTudo“). Dėl persekiojusių traumų anksčiau apie karjeros pabaigą paskelbęs Lietuvos kovotojas pergalingai sugrįžo vienintelei kovai. Jis jau pirmajame raunde smaugimo veiksmu nugalėjo ukrainietį Aleksejų Petrošenką.

Dėl traumos turnyre negalėjo dalyvauti tituluotas imtynininkas Mindaugas Mizgaitis, ringe neišvydo žiūrovai ir perspektyvios kovotojos Marijos Ratautaitės.

Visas kovų sąrašas, pirmoji dalis

1) Artūras Valentinovičius (2-0, „ValeTudo“ akademija, Vilnius) - Vadimas Valujevas (0-1, „Pankratos“, Vilnius), -93 kg;

Pergalę pasiekė Artūras Valentinovičius, kuris pirmame raunde parteryje įrodė savo pranašumą prieš varžovą.

2) Robertas Valančius (0-1, „Lutador MMA“, Klaipėda) - Mantas Narbutas (1-0. „Pantera“, Jurbarkas), -84 kg;

Po 3 raundų kovos pergalę pasiekė 20-metis Mantas Narbutas.

3) Osvaldas Fedorovičius (2-0, „Rings“, Vilnius) - Mindaugas Kairys (0-2, „Taurus MMA“, Šiauliai), -67 kg;

Universalią kovos techniką pademonstravęs O. Fedorovičius pergalę pasiekė atlikęs laužimo veiksmą, prieš kurį varžovas nerado būdų apsiginti. (3 rau x 3 min.)

4) Igoris Gerasimovas (1-1, „ValeTudo“ akademija, Vilnius) - Rytis Kveselys (1-1, „Pantera“, Jurbarkas), -70 kg;

Teisėjų sprendimu I. Gerasimovas laimėjo po 3 raundų kovos.

5) Alfredas Lifšicas (1-1, „ValeTudo“ Akademija, Vilnius) - Aleksejus Petrošenka („Fighting systems“, Ukraina).

Kaklo smaugimu parteryje pergalę per porą minučių iškovojo A. Lifšikas.

Antroji dalis:

6) Mantas Platochinas (1-0, „ValeTudo“ akademija, Vilnius) - Arnoldas Ragazinskas (0-1, „Pantera“, Vilkaviškis), -77 kg;

Aktyviai prasidėjusioje kovoje iniciatyva priklausė vilniečiui, tačiau antrame raunde parteryje Arnoldas Ragazinskas iškovojo pergalę.

7) Erikas Golubovskis (1-0, „Rings“, Vilnius) - Mindaugas Bartkus (1-1, „Lutador MMA“, Klaipėda), -82 kg;

Pergalę iškovojo Erikas Golubovskis.

9) Vitoldas Jagelo (5-1, „Rings“, Vilnius) - Romanas Belagurovas (8-13, „Fighting systems“, Ukraina), -74 kg;

V. Jagelo pirmame raunde techniniu nokautu iškovojo užtikrintą pergalę.

10) Tomas Bajorinas (4-0, „ValeTudo“ akademija, Vilnius) - Marius Bagdonas (5-8, „Pantera“, Jurbarkas), -77 kg;

T. Bajorinas antrame raunde techniniu nokautu palaužė varžovą, nors dar pirmame rate galėjo švęsti pergalę, nes varžovas atliko neleistiną veiksmą, už kurį galėjo būti diskvalifikuotas. Tačiau kovotojas norėjo tęsti kovą ir narve savo veiksmais įrodyti savo pranašumą. Galima sakyti, T. Bajorinas iškovojo dvigubą pergalę.

11) Herkus Lukošiūnas (2-0, „OneBlood, Kaunas) - Eduard Ovčarenka („Fighting systems“, Ukraina).

H. Lukošiūnas techniniu nokautu vos per kelias pirmąsias keiasdešimt kovos sekundžių tiksliais ir galingais smūgiais nepaliko jokių vilčių savo varžovui.

12) Laurynas Urbonavičius (12-1, „ValeTudo“ akademija, Vilnius) - Matejus Batiničius (15-4, „ATT“, Kroatija), -93 kg.

Pagrindinė vakaro kova prasidėjo atsargia kovotojų žvalgyba: nei vienas nenorėjo be reikalo rizikuoti ir suteikti varžovui šansų kotratakoms.

Antrasis raundas prasidėjo galingais kroato smūgiais, bet sunkiausią dalį lietuvis ištvėrė ir sugebėjo perimti iniciatyvą.

Išvargintas kroatas nebeatlaikė lietuvio atakų. Žiūrovų džiaugsmui L. Urbonavičius smaugimo veiksmu parteryje išplėšė sunkią pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)