Naujame, specialiai jaunimo olimpinėms žaidynėms pastatytame kvartale, iš viso įsikūrė 7000 žmonių. Daugiau nei pusė jų, 2998 – sportininkai, sąlygos visiems vienodos. Keturiuose Lietuvai skirtuose butuose apsigyveno 26 asmenys: sportininkai, treneriai, gydytojas ir misijos vadovas.

Olimpiniuose butuose Lietuvos sportininkų laukė asmeninės lovos (dviems mūsiškiams prireikė ją prailginančių dalių), originali žaidynių patalynė, asmeninės spintelės, kiekviename kambaryje – išėjimas į balkoną, bute – po du dušus. Viename iš butų įsikūrė medicinos punktas.

Papusryčiavę olimpinio kaimelio valgykloje, vienu metu talpinančioje apie 2000 žmonių, ir išsipakavę lagaminus visi penkiolika Lietuvos atletų išskubėjo į pirmąsias treniruotes. Buenos Airių sporto bazes pirmoji išbandė gimnastė Eglė Stalinkevičiūtė, netrukus į treniruotę patraukė penkiakovininkai Aivaras Kazlas ir Elzbieta Adomaitytė, stalo tenisininkas Medardas Stankevičius, jų pavyzdžiu pasekė sunkiaatletis Žilvinas Žilinskas, plaukikai ir lengvaatlečiai, o paskutinės iš viso būrio Argentinos centre esantį kanalą išbandė irkluotojos Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė.

Jaunimo olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija – šeštadienį, spalio 6 dieną. Pirmieji prie starto linijos jau spalio 7 dieną stos plaukikai Alanas Tautkus, Agnė Šeleikaitė ir Kotryna Teterevkova, irkluotojos K. Kralikaitė su V. Urbonaite, stalo tenisininkas M. Stankevičius bei gimnastė E. Stalinkevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją