Trečiajame pasaulio plaukimo trumpame (25 m) baseine taurės varžybų etape Eindhovene (Nyderlandai) į kovą dėl apdovanojimų įsitraukė ankstesnius etapus praleidusi jamaikietė Alia Atkinson.

100 m plaukimo krūtine finale J. Jefimova ir A. Atkinson lenktyniavo tik tarpusavyje.

Šiemet nepralaiminti rusė įveikė ir plaukimo trumpame baseine specialistę, kuri kartu su Rūta Meilutyte dalinasi šios distancijos pasaulio rekordu (1 min. 2,36 sek.). Tačiau persvara nebebuvo tokia triuškinanti kaip anksčiau.

J. Jefimova finišavo per 1 min. 3,41 sek. ir jamaikietę, kuri įpusėjus nuotoliui dar pirmavo, aplenkė 0,33 sek.

Dar viena sportininkių akistata laukia perpus trumpesnės distancijos finale sekmadienį. Atrankos varžybose A. Atkinson (29,94 sek.) buvo greitesnė už rusę 0,12 sek.

Eindhovene J. Jefimova taip pat laimėjo 200 m plaukimo krūtine rungtį.

Šiemet rusė kol kas nenugalima visuose plaukimo krūtine nuotoliuose. Tiesa, jos pagrindinės konkurentės pirmuose pasaulio taurės etapuose Kazanėje (Rusija) ir Dohoje (Kataras) nedalyvavo. Tik neakivaizdžiai J. Jefimova iki šiol varžosi ir su rimčiausia savo priešininke – amerikiete Lilly King.

Pagrindinis metų startas plaukikių laukia gruodžio 11-16 dienomis Hangdžou (Kinija) vyksiančiame pasaulio čempionate trumpame baseine.

Prieš jį JAV gyvenanti ir besitreniruojanti R. Meilutytė lapkritį planuoja išbandyti jėgas viename iš paskutinių pasaulio taurės etapų.

Tuo metu Eindhovene iš lietuvių startavo vienintelis Tadas Duškinas, kuriam prasibrauti į finalus nepavyko.

50 ir 100 m plaukimo peteliške atrankos varžybose T. Duškinas užėmė 12-ą vietą, o 100 m laisvuoju stiliumi – 14-ą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)