Vasarą Italijoje vykusiame Europos jaunių iki 17 metų čempionate Ž. Žilinskui dėl patirtos traumos nepavyko pasiekti savo tikslų, tačiau dar vienas šansas jam nukrito tarsi iš dangaus.

Argentinoje vienintelis Lietuvos sunkiosios atletikos atstovas varžysis dvikovėje – rovimo ir stūmimo rungtyse. Septintus metus jaunuolį treniruojantis legendinis Lietuvos galiūnas Alvydas Kirkliauskas pabrėžė, kad į vietas nesidairo – bus patenkintas, jei auklėtinis gerins asmeninius rezultatus.

„Kažko tikėtis sunku, nes kol kas žinome nedaug. Jam reikėtų gerinti asmeninius rezultatus – toks ir bus mūsų tikslas Buenos Airėse, – kalbėjo treneris. – Būtų gerai, jei Žilvinas išrautų 110 kg ir išstumtų 130 kg. Visose varžybose jis kovoja su svoriu ir savimi. Jei sportininkas grįžta pagerinęs asmeninius rezultatus, išeina, kad progresas yra, lūkesčiai išpildyti“.

Apie norą prasibrauti į stipriausiųjų dešimtuką prakalbęs Ž. Žilinskas prieš išvyką į Buenos Aires pluša treniruočių stovykloje Klaipėdoje.

„Dabar sportinė forma tikrai gera. Man labiau patinka rovimas, bet kartais ir stūmimo rungtis pavyksta neblogai. Viskas priklauso nuo dienos, pasiruošimo“, – sakė Marijampolės profesinio rengimo centre automechaniko specialybę studijuojantis sportininkas.

Be pasirengimo Žilvinui dar teks įveikti aklimatizacijos sunkumus, tačiau jo treneris į tai moja ranka.
„Tikiuosi, kad jis bus panašus į savo trenerį – Brazilijoje varžybose manęs jokia aklimatizacija neveikė. Tamsu – einame miegoti, šviesu – keliamės. Juokauju. Kiekvienas individualiai tai pajaučia. Vis dėlto tikiu, kad Žilvinas susitvarkys“, – neabejojo A. Kirkliauskas.

Būsimasis Buenos Aires 2018 dalyvis prisipažino, kad vos pabandęs laikyti svorį rankose, suprato, kad tai skirta jam: „Patiko dirbti su svoriais ir per visus tuos metus nebuvo jokių minčių visko mesti“.

„Berniokas fiziškai kur kas stipresnis nei jo bendraamžiai. Iš lėto einame į priekį, augame. Atrodė, kad bus žemesnio ūgio, bet ūgtelėjo, todėl veikiausiai nesustos ties 69 kg svorio kategorija.

Kartais trykšta energija ir susikaupimu, kartais būna atvirkščiai. Bet tikiu, kad jam prie širdies ši sporto šaka“, – tikino pirmasis daugkartinių Europos čempionatų prizininkų Aurimo Didžbalio ir Žygimanto Stanulio treneris.

***

Iš viso Argentinoje varžysis 200 valstybių atletai, kurių amžius nuo 15 iki 18 metų. 32 sporto šakų atstovai kovos 36 rungtyse, žaidynėse bus išdalintas 241 medalių komplektas. Pirmą kartą olimpiniame renginyje dalyvaus po lygiai vaikinų (1999) ir merginų (1999).

Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus. Spalio 6-18 dienomis vyksiantis renginys bus jau trečias. Pirmos dvejos vyko Singapūre ir Nandzinge, jose Lietuva iškovojo 13 medalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją