Gerai, kad nuo pernykštės žiemos Vilniuje yra puikiai įrengta trijų padelio aikštelių arena, kurioje turnyrai gali vykti bet kokiu oru.

Padelio žaidėjai iš Vilniaus, Kauno ir Šiaulių varžėsi trijose lygose: Vyrų A, Vyrų B bei Moterų B. Stipriausioje Vyrų A lygoje pagrindinė kova dėl taurės ir medalių vyko tarp Lietuvos rinktinės narių, o visų prizinių vietų išaiškinimui prireikė trijų setų.

LPF Vasaros taurės IV etapo nugalėtojais tapo vilniečiai Pijus Mockus ir Aleksas Tverijonas, 6:7, 6:3, 10:8 nugalėję kauniečius Luidžį Pakulą ir Skirmantą Mačinską ir 4:6, 7:5, 13:11 laimėję prieš Titą Mikelevičių ir Algirdą Draugelį. Kovoje dėl sidabro medalių Luidžis ir Skirmantas 7:6, 1:6, 10:6 įveikė Titą ir Algirdą.

Įdomu, kad 2018 m. Lietuvos teniso čempionas A. Tverijonas tik šią vasarą papildė padelio žaidėjų gretas. Pradžioje jis užėmė trečią vietą, po to – antrą, o šiame etape jau tapo čempionu. LPF Vasaros taurės A lygos pirmojo etapo nugalėtojais tapo L. Pakula ir A. Draugelis, antrojo – T. Mikelevičius ir P. Mockus, trečiojo – T. Mikelevičius ir A. Draugelis, o ketvirtojo – P. Mockus ir A. Tverijonas.

Ne mažiau atkaklios varžybos vyko ir Vyrų B lygoje. Čia dėl taurės ir medalių kovojo trys poros – pogrupių nugalėtojos. Pradžioje šiauliečių derbį laimėjo Tomas Janužis ir Emilis Baltrimaitis, rezultatu 6:3, 6:7, 10:6 įveikę Martyną Vidžiūną ir Gintarą Dambrauską, o po to nugalėjo padelio vyrų varžybose debiutavusią bei sidabro medalius iškovojusią Skaistės Bražėnaitės ir Dainius Vasiliausko porą.

Skaistė ir Dainius dažnai laimi prizines vietas teniso turnyruose, o rugsėjį jie tapo padelio LPF Mišrių dvejetų turnyro čempionais. Jie rezultatu 4:6, 7:6, 10:7 nugalėjo M. Vidžiūną ir G. Dambrauską, kurie buvo apdovanoti bronzos medaliais.

Moterų grupėje pagrindinė intriga buvo, kuri Šiaulių teniso mokyklos atstovė nugalės – studentė Ieva ar moksleivė Iveta. Čempionėmis tapo Rūta Balalytė ir Ieva Čeilutkaitė, nesunkiai nugalėjusios visas varžoves. Antrą vietą iškovojo Živilė Vidžiūnė ir Iveta Daujotaitė, o trečią – Reda Sirgedienė ir Dalia Burokaitė.

Padelio mėgėjai pabaigė vasaros sezoną, o lapkričio 16-17 dienomis vėl kovos padelio aikštelėse jau LPF Žiemos taurės turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją