„Sugrįžau, nes noriu rasti trenerį rinktinei ir truputėlį keliauju po Europą. Ieškau ir manau, kad tai man pavyks, nes lapkričio mėnesį Vilniuje bus turnyras, ir iki to laiko tikrai reikia turėti trenerį“, – lrt.lt šią savaitę sakė į Lietuvą užsukęs D. Zubrus, kurio nuolatinė gyvenamoji vieta yra JAV.

D. Zubrus „Hockey Lietuva“ vadovauti pradėjo šių metų liepą. Nuo tada ir pakvipo permainomis šalies ledo ritulio rinktinėje.

Nuo 2012 metų Lietuvos nacionalinę komandą treniravo B. Haake. Šiemet vokiečio vadovaujama rinktinė, kurioje žaidė ir D. Zubrus, laimėjo pasaulio čempionato pirmo diviziono B grupės turnyrą ir pateko į A grupę – antrą pagal pajėgumą planetos pirmenybių lygmenį, virš kurio – tik elitas.

„Laukiu asociacijos paaiškinimo, kas ir kodėl nusprendė, kad mes su George‘u Kingstonu daugiau nesame rinktinės treneriai“, – trumpai situaciją pakomentavo 72-iejų metų specialistas.

Visame pasaulyje žinomas 79 metų Kalgario universiteto profesorius G. Kingstonas, savo laiku Kanados rinktinę atvedęs ant pasaulio čempionų sosto, B. Haake asistentu dirbo nuo 2014-ųjų metų.

„Šiuo metu priimami sprendimai dėl rinktinės trenerių ir kokių nors komentarų dėl B. Haake situacijos nelabai galime pateikti, – kalbėjo „Hockey Lietuva“ komunikacijos vadovas Tautvydas Sakalauskas. – Dabar dar niekas iki galo nėra išspręsta ir su juo galutinai neatsisveikinta. Svarstomi įvairūs variantai, bet nieko tikslaus aš jums negaliu pasakyti.“

Anot komunikacijos vadovo, artimiausiu metu turėtų rinktis „Hockey Lietuva“ valdyba ir galutinai išspręsti Lietuvos rinktinės trenerio klausimą.

B. Haake Lietuvos rinktinės strategu dirbo neimdamas atlyginimo. Be savo pagrindinio darbo B Haake, pasinaudodamas savo ryšiais, kvietė į Lietuvą žymius ledo ritulio specialistus vesti seminarus treneriams. Kai kurie treneriai B. Haakės kvietimu iš už Atlanto atvyko į Lietuvą dirbti su įvairaus amžiaus šalies rinktinėmis.

Pats B. Haake rūpinosi ne tik Lietuvos rinktine, bet ir bandė prisidėti prie jaunimo ugdymo, lankydamasis ledo ritulio mokyklose ir parūpindamas joms inventoriaus.

Vokietis jau 40 metų užsiima ledo ritulio prekių verslu.

Lietuvą B. Haake vadino savo antraisiais namais.

„Jis įnešė vakarietišką ledo ritulio supratimą, požiūrį į rinktinę. Todėl drąsiai sakau – Lietuvos ledo ritulio progresas per B. Haakes treniravimo laiką yra nemažas“, – apie vokietį yra kalbėjęs buvęs „Hockey Lietuva“ vadovas Petras Nausėda.