15 lietuvių spalio 6-18 dienomis varžysis Argentinos sostinėje vyksiančioje jaunimo olimpinėse žaidynėse. E. Stalinkevičiūtė prie keturių gimnastikos prietaisų žengs kaip viena jauniausių ir perspektyviausių mūsų šalies sportininkių.

„Ji brėžia sau labai aukštas ribas. Tokios mergaitės dar nemačiau savo gyvenime – labai motyvuota, visiškai nereikia spausti, – savo auklėtinę gyrė trenerė Inga Levanienė. – Gimnastika – jos aistra, ji domisi, stebi, kas vyksta pasaulyje, nori išmėginti įvairius elementus. Turiu net kovoti, kad taip neskubėtų. Manau, ateityje dar išgirsite apie ją“.

Prieš 7 metus draugės patarta E. Stalinkevičiūtė pravėrė gimnastikos salės duris ir tvirtai nusprendė siekti šio sporto aukštumų. Jai nė kiek netrukdo tai, kad laisvalaikio beveik nelieka, o ir mokykloje užduotus namų darbus stengiasi atlikti vos atsiradus laisvai minutei.

„Po treniruotės laiko lieka nedaug, todėl namų darbus stengiuosi padaryti per pertraukas“, – pasakojo šešis kartus per savaitę po 4 valandas sportui skirianti 15-metė.

Simboliška, kad į Buenos Aires merginą lydės jos trenerės asistentė Laura Švilpaitė, dalyvavusi 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Jaunimo žaidynėse Eglės laukia atraminiai šuoliai, pratimai ant lygiagrečių ir buomo bei laisvieji pratimai. Iš viso ten varžysis 36 dalyvės.

„Kažkada prieš metus pusiau juokaudama sakiau Eglei, kad padovanotų kelialapį į jaunimo olimpines žaidynes. Kai birželį vykome į Baku, kur vyko atranka, ji buvo labai rimtai nusiteikusi, atliko viską nenukritusi ir, užėmusi 11 vietą, iškovojo bilietą į Buenos Aires, – prisiminė I. Levanienė. – Dabar keliame tikslą Argentinoje visą programą atlikti tvarkingai, niekur nenukristi. Apie finalą dar sunku galvoti“.

Pastaruoju metu E. Stalinkevičiūtei pavyksta suvaldyti jaudulį, susikoncentruoti. „Džiaugiuosi, kad laisvieji pratimai ant kilimo sekasi, jaučiuosi užtikrintai. Susikaupiu ir ant buomo. Stengiuosi „atsijungti“ nuo aplinkos. Man taip išeina automatiškai, bet visuomet girdžiu savus, pažįstamus balsus“, – sakė ji.

Gimnastės galvoje – mintys ne tik apie Argentiną, bet ir 2020 metų olimpines žaidynes Tokijuje: „Norėtųsi tobulėti, nestovėti vietoje, eiti į priekį. Žinoma, kad vilioja Tokijas, niekada nėra per anksti apie tai galvoti“.

Vilnietės trenerė neabejojo, kad Eglė gali patekti į Tokijo olimpiadą, kurios atrankoje jėgas perspektyvi mūsų šalies sportininkė galės išbandyti jau kitąmet. „Eisime tuo keliu, o ar pasieks, matysime“, – kalbėjo I. Levanienė.

Iš viso Argentinoje varžysis 200 valstybių atletai, kurių amžius nuo 15 iki 18 metų. 32 sporto šakų atstovai kovos 36 rungtyse, žaidynėse bus išdalintas 241 medalių komplektas. Pirmą kartą olimpiniame renginyje dalyvaus po lygiai vaikinų (1999) ir merginų (1999).

Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus. Spalio 6-18 dienomis vyksiantis renginys bus jau trečias. Pirmos dvejos vyko Singapūre ir Nandzinge, jose Lietuva iškovojo 13 medalių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją