Pirmosiose D grupės rungtynėse Gintaro Savukyno treniruojama „Riihimaen Cocks“ (Suomija) ekipa su vartininku Giedriumi Morkūnu sužaidė lygiosiomis 19:19 su „Ademar“ klubu iš Ispanijos.

Pirmą kartą pajėgiausiame Europos čempionate besivaržantis Suomijos bei Baltijos lygos čempionas „Cocks“ klubas jau pirmajame ture iškovojo tašką. Nors Suomijosklubas ilgą laiką buvo priekyje, o po pirmo kėlinio pirmavo rezultatu pirmavo 13:11, antroje rungtynių pusėje suomiai strigo kietoje varžovų gynyboje ir turėjo tenkintis tik vienu tašku.

Niko Ronnbergas „Cocks“ ekipai pelnė net 8 įvarčius, o „Ademar“ klube rezultatyviausias buvo serbas Ivanas Mosičius su 5 tiksliais metimais.

Aideno Malašinsko atstovaujama Zaporožės „Motor“ (Ukraina) ekipa sezoną pradėjo prieš itin galingą varžovą – Prancūzijos čempionus PSG rankininkus. Ukrainos ekipai A grupėje namuose įkąsti tituluotiems oponentams nepavyko. „Motor“ pralaimėjo namuose 29:35 (12:17).

Aidenas Malašinskas jau pirmajame mače buvo rezultatyviausias žaidėjas savo ekipoje ir pelnė 6 įvarčius.

Varžovu gretose rezultatyvumu išsiskyrė Nedimas Remili (8 įvarčiai) bei Nikola Karabatičius (5).

„Motor“ ekipai šis sezonas ypatingas tuo, kad pirmą kartą klubo istorijoje ekipa varžosi pirmame čempionų lygos divizione, o savo varžovus priima renovuotoje „Junost“ arenoje.

Jonas Truchanovičius naująjį Čempionų lygos sezoną pradės jau šeštadienį. Titulą ginanti „Montpellier“ (Prancūzija) ekipa jau sezono pradžioje namuose priims galingąjį Skopjės „Vardar“ (Makedonija) klubą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją