Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse dalyvavęs lietuvis kelyje link finalo nugalėjo tris varžovus – turką Hidayetą Sevincą, kazachą Yergalį Šamejų ir rusą Šachbaną Kurbanovą.

Tik finale O. Bareikis turėjo pripažinti ukrainiečio Sergejaus Kotenko pranašumą.

„Mano jėgos visiškai išseko, o varžovas tuo pasinaudojo. Ukrainietis mane numetė ant nugaros. Gal jis buvo stipresnis, ištvermingesnis. Teko pripažinti pranašumą“, – apie lemiamą kovą sakė O. Bareikis.

Pasak sportininko, jis ne iš karto suprato, ką pasiekė. Mintys sukosi ne apie iškovotą sidabro medalį, o apie apmaudžiai išsprūdusį aukso apdovanojimą.

„Vos nulipus nuo tatamio buvo labai sunku. Atrodė, kiek čia buvo likę – tik 20 sekundžių& Mintys sukosi apie tai, ką dar galėjau padaryti, kaip save pastumti, kad kūnas ištvertų iki galo. Kiek vėliau, pailsėjus, šias mintis pakeitė kitos – apie revanšą. Galvojau apie tai, kad mums su ukrainiečiu būtinai reikia susitikti ant tatamio vėl. Tada aš įrodysiu savo“, – ryžto neslėpė O. Bareikis.

Anot O. Bareikio, pasirodymas Kazachstane suteikė pasitikėjimo prieš pasaulio dziudo čempionatą, kuris lapkričio mėnesį vyks Portugalijoje. Čia prasidės atranka į 2020 m. Tokijo parolimpines žaidynes.

„Pagavo sportinis azartas, kai norisi dar daugiau sportuoti, ruoštis varžyboms ir įrodyti, kad tu gali būti dar geresnis. Pasaulio taurės varžybos Kazachstane buvo tarpinis startas prieš pasaulio čempionatą. Čia įvyks kova ne tik dėl medalių, bet ir dėl atrankos į Tokijo parolimpines žaidynes taškų. Jeigu čia man neblogai pasisekė, tai manau, kad neblogų rezultatų galime tikėtis ir Portugalijoje“, – sakė O. Bareikis.

2018 m. pasaulio čempionatas Portugalijoje bus vienas iš kelių turnyrų, kuriuose dziudo imtynininkai kaups taškų kraitį. Didžiausia kova lauks įvairiose varžybose 2019 m.

O. Bareikis atstovavo Lietuvai 2016 m. Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse, kuriose užėmė penktą vietą, tačiau dabar lietuvio kelias į parolimpines žaidynes kitoks, nes jis perėjo į sunkesnę svorio kategoriją. Rio de Žaneire O. Bareikis startavo kategorijoje iki 66 kg, o į Tokijo žaidynes taikosi kategorijoje iki 73 kg.

„Tai didelis skirtumas. Keičiasi visi priešininkai, reikia juos išsamiai išanalizuoti. Kategoriją man teko keisti, nes išaugo raumenų masė. Numesti šešis, septynis ar net aštuonis kilogramus darėsi per sunku. Tai labai alina organizmą. Priėmėme tokį sprendimą ir kol kas jis pasiteisino“, – sakė O. Bareikis.

Šioje kategorijoje varžėsi 17 sportininkų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)