Pasaulio čempionatas rugsėjo 7 dieną prasidės moterų estafetėmis, rugsėjo 8 vyks vyrų estafetės, o rugsėjo 9 dieną – mišrios estafetės. Šiose varžybose Lietuvos sportininkai nedalyvaus.

Rugsėjo 10 dieną Meksikoje vyks moterų atrankos varžybos, kuriose jėgas išbandys Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė, Ieva Serapinaitė ir Lina Batulevičiūtė. Rugsėjo 11 dieną vyks vyrų atrankos varžybos, kuriose startuos Justinas Kinderis, ir moterų finalo fechtavimosi rungties pagrindinis etapas.

Rugsėjo 11-ąją vyks moterų finalo kitos rungtys, taip pat šią dieną vyks vyrų finalo fechtavimosi pagrindinio etapo kovos.

Lemiamos vyrų kovos vyks rugsėjo 13 dieną.

Pasaulio čempionatą tiesiogiai transliuos net dvi Lietuvos televizijos – moterų ir vyrų finalų lemiamas akimirkas bus galima stebėti per „LRT Kultūrą“ ir „Sport1“.

Lietuvos sportininkai pasaulio čempionatui rengiasi skirtingai. J. Kinderis, I. Serapinaitė, kuriuos treniruoja Dalius Strazdas, ir L. Batulevičiūtė su treneriu Pavelu Makarovu jau kurį laiką aklimatizuojasi Meksikoje. Tuo tarpu G. Venčkauskaitė-Juškienė su treneriu Henriku Eismontu į Meksiką išskris tik šeštadienį.

Rugsėjis Lietuvos penkiakovininkas bus itin įtemptas. Rugsėjo 17-ąją gausi mūsiškių delegacija – I. Serapinaitė, Aurelija Tamašauskaitė, Elžbieta Adomaitytė, Dovydas Vaivada, Gytis Gudlevičius ir Aivaras Kazlas – išvyks į Džonkuvą (Lenkija) dalyvauti Europos jaunimo (iki 24 metų) čempionate. Jauniesiems E. Adomaitytei ir A. Kazlui tai bus generalinė repeticija prieš jaunimo olimpines žaidynes.

Rugsėjo 23 dieną J. Kinderis ir G. Venčkauskaitė-Juškienė planuoja dalyvauti komercinėse mišrių estafečių varžybose, o rugsėjo 25-30 dienomis Budapešte (Vengrija) vyksiančiame kariškių pasaulio čempionate ketina dalyvauti J. Kinderis, D. Vaivada, G. Venčkauskaitė-Juškienė, I. Serapinaitė, L. Batulevčiūtė ir A. Tamašauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)