Aukščiausio rango orientavimosi sporto čempionatų dalyviai nusprendė savo šventės svečiams pateikti staigmeną – visus užregistravo į sekmadienio Vilniaus maratoną.

Šeštadienį pora aukso žiedus sumainė Vilniaus Bernardinų bažnyčioje, o po vestuvių šventės sekmadienį didžioji dalis jų rinkosi Vilniaus maratono miestelyje.

„Susižadėjome 2016-aisiais, ieškojome tinkamos datos vestuvėms. Praėjusiais metais keliavome po Jungtines Amerikos valstijas, buvo kilusi mintis susituokti Las Vegase, bet nenorėjome tėvams daryti šoko, atsisakėme šios idėjos.

Šių metų pradžioje ieškojome laisvų savaitgalių ir žvelgdami į savo darbotvarkes, suplanuotų varžybų kalendorių, matėme, kad būtent rugsėjo 8-9 dienos buvo idealiausios mūsų šventei.

Tad šeštadienį vestuvės, o sekmadienį galėjome skirti geram laiko praleidimui Vilniaus maratone.

Kadangi esame ištvermės sporto atstovai, o bėgimas mums – prie širdies, matėme, nusprendėme sekmadienį Vilniaus maratone gerai praleisti laiką. Pagalvojome, kad vestuvių temą galime derinti prie šio bėgimo, nusprendėme visus svečius pakviesti prie maratono starto linijos“, – apie savo planus svečiams kalbėjo V. Aleliūnas.

Kaip ir dera, jaunieji išsiskiria iš svečių gretų: tik Vilius bėgs visą distanciją – 42,195 km, o jaunoji – pusmaratonį. Visiems kitiems vestuvių svečiams vyrams – pusmaratonio ar trumpesnės distancijos, o damoms – 10 km ar trumpesni nuotoliai.

Kadangi jaunieji žinojo svečių pajėgumą bėgimo trasose, kiekvienas vietoje kvietimo gavo tam tikros distancijos bėgimo numerius, jie jau buvo užregistruoti ir žinojo prieš vestuves, kad sekmadienį jų laukia startas Vilniaus maratone.

Iš viso į jaunųjų šventę pakviesti 54 svečiai, iš jų prie bėgimo starto linijos nestojo tik seneliai, sekmadienį užėmę Vilniaus maratono sirgalių pozicijas.

Vilius – kilęs iš Panevėžio, Vesta – šiaulietė, o juos abu suvedė orientavimosi sportas.

„Susipažinome prieš 12 metų miške, varžybose, jose ir susitikdavome, o po jų bendravimas persikeldavo į prieš dešimtmetį populiarią pokalbių programą „MIRC“, – apie draugystės pradžią su savo išrinktąja pasakojo 30-ies Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vykdantysis direktorius.

Dėl savo mylimosios Vilius keleriems metams buvo persikėlęs į Šiaulius, vėliau pora kraustėsi į sostinę, čia 25-erių Vesta prieš kelias savaites baigė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto magistrantūros studijas ir mokslus bei darbą derina rezidendūros studijų pakopoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)