Agnė Šerkšnienė į profesionalųjį sportą grįžusi po motinystės pertraukos pasiekė geriausių savo karjeros rezultatų: pagerino 7 Lietuvos rekordus, pateko į Europos lengvosios atletikos čempionato finalą.

„Sportuoti pradėjau, kai dukrai buvo du mėnesiai, bet neforsavau, į profesionalųjį sportą grįžau tik šią žiemą, po beveik dvejų metų pertraukos”, – pasakoja Agnė, auginanti trejų metų dukrytę. Sprinterė pripažįsta, kad jos rungtyje labai nedaug moterų daro motinystės pertrauką. „200 m ir 400 m nuotolių bėgimuose yra labai svarbus sportininko amžius, patirtis ir branda. Sportininko pikas - 28-30 metų, taigi, dabar man yra būtent tas metas”, – sako Agnė.

Man atrodo, kad savo pavyzdžiu uždegiau žalią šviesą nėštukių sportavimui, parodžiau, kad tai yra normalu.
Diana Lobačevskė

Agnė įsitikusi, kad motinystė nesutrukdė siekti rezultatų, nors į sportą grįžo vėliau nei tikėjosi: „Dabartiniai rezultatai yra didelio darbo pasėkmė: pakeičiau trenerį, dirbu pagal naują metodiką, treniruojuosi du kartus per dieną. Svarbiausia – požiūris, kad gali, ir susikoncentravimas į savo darbą. Nepraleidžiu nei vienos treniruotės, nesvarbu, ar esu neišsimiegojusi, nepavalgiusi”, - patirtimi dalijasi A. Šerkšnienė.

Tikriausiai žymiausia visų laikų Lietuvos krepšininkė, dabar jau trenerė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė sūnaus susilaukė būdama 30-ies. „Tuo metu baigiau patį geriausią sezoną Italijoje, kelis sezonus buvau žaidusi JAV, turėjau daug pasiūlymų, bet supratau, kad atėjo laikas motinystei, tad grįžau į Lietuvą”, – pasakoja krepšininkė.

Kai sūnui buvo pusė metų, Jurgita pradėjo sportuoti su komanda, bet pripažįsta, kad gerokai užtruko, kol pasiekė ankstesnį lygį. „Sugrįžimas į aikštelę buvo sunkus: lėtesnis sprendimų priėmimas, ne ta reakcija. Todėl krepšininkės dažniausiai atideda motinystę po 30-ies, nes nežino, kaip kūnas reaguos į pokyčius, ar galės toliau sportuoti.”

Diana Lobačevskė po pirmosios dukters gimimo padarė ilgą pertrauką – septynerius metus iš viso nesportavo. Grįžusi į profesionalų sportą ir antrą kartą laukdamasi maratonininkė sportavo iki 8 nėštumo mėnesio, per dieną nubėgdavo po 10 kilometrų. Praėjus savaitei po gimdymo Diana vėl pradėjo bėgioti ir po kelių mėnesių grįžo į varžybas, o pernai pasaulio čempionate Londone pasiekė geriausią asmeninį rezultatą.

„Man atrodo, kad savo pavyzdžiu uždegiau žalią šviesą nėštukių sportavimui, parodžiau, kad tai yra normalu. Po antrojo gimdymo labai greitai grįžau į sportą ir rezultatai buvo geri, nes puikiai jaučiausi.

Žinoma, buvo treniruočių, kai bėgau verkdama, pavargusi, bet tokių sunkesnių momentų tikrai buvo nedaug”, – pasakoja D.Lobačevskė.

Visos jos apie sportą ir motinystę diskutuos „LTeam konferencijoje” rugsėjo 13 dieną Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją