Vairas-Kalvis“ pirmajame kėlinyje pademonstravo savo čempionišką žaidimą ir susikrovė solidų pranašumą. Antrojo kėlinio pradžioje šiauliečiai pirmavo jau 31:0.

Tuomet „Žalgiris“ pademonstravo charakterį ir sugebėjo kibti į atlapus varžovams. Visgi panaikinti didelio skirtumo kauniečiai nesugebėjo ir jiems teko patirti pirmąją nesėkmę.

„Vairui-Kalviui“ 13 taškų pelnė Kęstutis Marcišauskas, 11 – Donatas Vilimavičius, po 5 – Mantas Kazlauskas ir Alanas Alasauskis.

„Žalgirio“ komandoje 10 taškų surinko Dainius Tamoliūnas, 5 – Aurimas Streckis, 4 – Eimantas Jatautas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Evaldas Kanopackis („Vairas-Kalvis“) ir Dainius Tamoliūnas („Žalgiris“).

„Mūsų žaidėjai, pakilę nuo suolelio, dar nėra tinkamai pasiruošę tempti komandą. Dėl to antrasis kėlinys buvo silpnesnis. Mums pavyko išnaudoti varžovų techninį broką ir klaidas. Tikėjomės sunkios kovos, nes varžovas gero lygio ir rezultatas parodo, kad tai buvo sunkiausia pergalė kol kas“, – kalbėjo E. Kanopackis.

Jam pritarė ir „Vairo-Kalvio“ treneris G. Marcišauskas: „Įspūdžiai po pergalės nėra blogi, bet tikrai yra kur padirbėti. Pirmajame kėlinyje žaidėme disciplinuotai ir tvarkingai. Antrajame kėlinyje padarėme keitimus ir žaidimas išsiderino. Stengėmės žaisti per grumtynes, nes čia esame stiprūs“.

„Pirmajame kėlinyje į aikštę išėjome pilnai nenusiteikę, buvome nepasiruošę pirmam kontaktui, darėme daug klaidų.

Antrajame kėlinyje nepasidavėme ir kovojome, todėl pavyko sumažinti atsilikimą. Vis dėlto, nors ir ruošėmės šioms rungtynėms, dar nebuvome tinkamai pasirengę laimėti prieš „Vairą-Kalvį“, – teigė žalgirietis D. Tamoliūnas.

Kitose rungtynėse Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 60:0 (25:0) nugalėjo lygos naujokę „Šiaulių“ ekipą.

Nugalėtojams 15 taškų pelnė Laurynas Prelgauskas, po 10 – Arnas Urbonas ir Žygimantas Radžius, po 5 – Dovydas Smolenskas, Martynas Lianzbergas, Lukas Šinkūnas, Tautvydas Krasauskas bei Lukas Dzelve.

Geriausiais žaidėjais paskelbti Tautvydas Krasauskas („Baltrex-Šiauliai“) ir Gytis Balčiūnas („Šiauliai“).

„Rungtynių pradžioje žaidėme per daug akis išdegę, darėme daug klaidų ir negalėjome surengti sėkmingų atakų. Pirmojo kėlinio pabaigoje nusiraminome, pakeitėme strategiją ir pradėjome žaisti“, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ narys L. Prelgauskas.

„Rungtynių pradžioje nesilaikėme žaidimo plano, niekas nepavyko. Smagu, kad vėliau pavyko primesti savo žaidimą, pelnyti taškus ir prieš pertrauką susikrauti šiokį tokį pranašumą.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl galbūt kiek atsipalaidavome, bet po to sugebėjome susistatyti, atsarginiai žaidėjai parodė, kad gali žaisti“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Vytaras Bloškys.

„Šiaulių“ ekipos nariai prisipažįsta, kad norint žaisti tokiame lygyje, dar reikia gerokai padirbėti salėje.

„Fizinio pasiruošimo mums dar trūksta, todėl dagu dirbame ties tuo. Mūsų komandos stiprybė – grumtynės, bet turime keletą naujų žaidėjų, kuriems dar reikia perprasti grumtynių techniką“, – pasakojo „Šiaulių“ regbininkas Martynas Gedminas.

„Manau, kad žaidėme geriau nei pirmose rungtynėse. Taip, mums dar sunku atsilaikyti visas rungtynės, bet buvo nemažai minučių, kai žaidimas mane tenkino. Kitą laiko dalį žaidėme prasčiau, bet mes esame jauni ir žaidžiame gerokai aukštesniame lygyje nei anksčiau“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Top“ lygoje pirmauja „Vairas-Kalvis“ (3 pergalės/0 pralaimėjimų). Antrąją vietą užima „Žalgiris“ (2/1), trečiąją – „Baltrex-Šiauliai“ (1/1), ketvirtąją – „RC Miesnieki-Kekava“ (Latvija, 0/2), penktąją – „Šiauliai“ (0/2).

Šeštadienį taip pat startavo Lietuvos regbio čempionatas. Intriguojančiame Vilniaus derbyje Vilniaus „Geležinis vilkas“ varžovų aikštėje 24:16 (9:16) po ilgos pertraukos nugalėjo Vilniaus regbio akademijos (VRA) komandą.

Dramatiškose rungtynėse didžiąją laiko dalį pirmavo šeimininkai, bet po Augustino Bingelio žeminimo „Geležinis vilkas“ išsiveržė į priekį 17:16. Vėliau VRA nerealizavo gana patogaus baudos smūgio, o galutinį tašką padėjo kamuolį įskaitiniame plote prispaudęs „Geležinio vilko“ narys Kristianas Jakuba.

VRA komandai 11 taškų pelnė Albertas Paškevičius, 5 – Dainius Čaščinas.

„Geležiniam vilkui“ Ervidas Bakutis pelnė 14, A. Bingelis ir K. Jakuba – po 5 taškus.

Kitose rungtynėse „RK Skorpionas-Tauras-Citma“ Šiauliuose 42:6 įveikė Panevėžio „Klevo-PST“ regbininkus.

Nugalėtojams 7 taškus pelnė komandos kapitonas Tomas Alksnys, po 5 – Augustas Muliuolis, Robertas Stočkūnas, Irmantas Kučinskas, Marius Giniotis, Steimantas Kučys, Jurgis Urbonas ir Justinas Valavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją