Skirtingai nei į JAV treniruotis sugrįžusi Rūta Meilutytė, praleisianti artimiausius pasaulio taurės etapus, J. Jefimova startuos ateinantį savaitgalį Kazanės baseine vyksiančiose planetos taurės varžybose.

„Nespėjome užbaigti sezono, o jau prasideda naujas“, – juokiasi J. Jefimova, kviečianti savo tautiečius ją palaikyti gimtinėje vyksiančiose varžybose.

Tačiau apie bendrą plaukimo situaciją Rusijoje J. Jefimova kalba su lengvu kartėliu ir neslepia nostalgijos laikams, kai pati už Atlanto dirbo su dabartiniu R. Meilutytės treneriu Davidu Salo.

Su šiuo specialistu J. Jefimovai teko išsiskirti 2016-aisiais, kai rusė buvo įsivėlusi į dopingo skandalo sūkurį.

Tiesa, 2018-aisiais rusė ir vėl sugrįžo treniruotis į JAV, tik ne pas D. Salo – anot pačios sportininkės, sąlygų, kokias turi amerikiečiai plaukikai, rusai gali tik pavydėti.

„Rusijoje aš kol kas nematau tinkamų sąlygų, o JAV jaučiuosi tikrai gerai. Visų pirma, dėl klimato. Jeigu aš sugebu peršalti šiltame klimate, tai įsivaizduokite, kaip dažnai sirgau gyvendama čia“, – pažymėjo rusė.

„Apskritai, ir požiūris į treniruotes, sportą, JAV yra visiškai kitas. Ten trenerio tikslas – išmokyti tave mėgautis procesu, o ne „žudyti“ baseine. Turiu omenyje, tu gali du kartus per dieną plaukti po 8 kilometrus, po to eiti į salę, viskas bus sunku ir blogai. Tačiau jeigu tu turėsi bent vieną pozityvią, geros nuotaikos treniruotę, viskas iš karto taps daug paprasčiau“, – duodama interviu savo šalies žiniasklaidai kalbėjo ji.

Anot J. Jefimovos, JAV trenerių požiūris į darbą iš esmės skiriasi nuo įprastinės rusiškos metodikos.

„Treneriai, aplinkiniai žmonės ateina į baseina neturėdami tikslo tau įspirti į užpakalį, kaip Rusijoje. Čia visi liūdni, ateina į baseiną rūsčiais veidais, juk viskas blogai! Juk apskritai viskas gyvenime blogai, o dar ir treniruotis reikia, – ironizavo plaukikė. – O JAV – viskas priešingai. Saulė, smagu, treneriai motyvuoja pozityviai. Nors tu ir profesionalus sportininkas, viską darai atsipalaidavęs ir mėgaudamasis.“

Anot jos, JAV plaukimo treniruotės dažniausiai vyksta didžiulėse grupėse, siekiančiose net 70 žmonių.

„O pas mus viskas sutelkta į individualizmą. Aš manau, kad grupinė treniruotė yra naudingesnė – matai, kad kažkas tave lenkia, pradedi rūpintis ir dirbti“, – pažymėjo ji.

Kiek ilgai tęs karjerą, J. Jefimova kol kas nežino.

„Metus po Tokijo olimpinių žaidynių 2020-aisiais aš dar tikrai plauksiu, o kaip bus toliau – pažiūrėsime. Galbūt aš vieną dieną užsimanysiu: „Viskas, noriu ištekėti“. Viskas priklauso nuo manęs ir nuo aplink vykstančių įvykių. Kol kas niekur neskubu – priešakyje Tokijas, o netrukus ir 2024-ieji, kas žino, kaip viskas bus. Gyvenimas keičiasi. Aš pati norėjau mesti plaukimą būdama 16, vėliau – 18 metų. Nes, kaip sakiau, buvo labai sunku. Tačiau matote, kada iki dabar neužbaigiau karjeros“, – tvirtino sportininkė.

Kol kas aišku tiek, kad J. Jefimova dalyvaus pirmame pasaulio taurės etape, vėliau rengsis gruodį Kinijoje vyksiančiam planetos čempionatui trumpajame 25 m baseine.

Sprendimo, ar dalyvaus visuose kituose pasaulio taurės etapuose, rudenį vyksiančiuose Dohoje (Kataras), Eindhovene (Nyderlandai) ir Budapešte (Vengrija), rusė dar nėra paskelbusi.

Jau aišku, kad šiuos etapus praleis R. Meilutytė, kuri planuoja startuoti viename iš Tolimuosiuose Rytuose vyksiančių etapų lapkritį – Penkine (Kinija), Tokijuje (Japonija) ir Singapūre.

Lietuvei tai bus kaip apšilimas prieš planetos pirmenybes, kurios Hangdžou mieste vyks gruodžio 11-16 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)