Jam konkurenciją sudarė puikiai žinomi varžovai, kurių gretose pasaulio ir Europos vicečempionas, švedas Danielis Stahlis, Europos bronzos medalio laimėtojas, austras Lukas Wesshaidingeris, olimpinis čempionas Christophas Hartingas (Vokietija), pernai pasaulio pirmenybėse bronzą laimėjęs amerikietis Masonas Finley.

Pirmu metimu A. Gudžius diską nusviedė 67,52 metrus, toliau įrankį metė tik jamaikietis Fedrickas Dacresas – net 68,67 metrai.

Antruoju bandymu lietuvis diską metė šiek tiek toliau – 67,56 m, trečiuoju – 65,82 m.

Toliau už 68 m ribos ketvirtuoju bandymu niekas nemetė, įskaitant ir A. Gudžių – 66,11 metrai. Penktasis Andriaus metimas neįskaitytas.

Liko paskutinis lietuvio bandymas, o lyderiu iki lemiamų metimų liko jamaikietis F. Dacresas.

Paskutiniu bandymu pasaulio ir Europos čempionas diską numetė 66,72 metrus ir tapo aišku, kad titulo lietuvis neapgins. A. Gudžius užėmė antrą vietą, o pergalę iškovojo jamaikietis F. Dacresas – 68,67 m. Trečiąją vietą užėmė švedas Danielis Stahlis – 66 m 74 cm.

Varžybose dalyvavo aštuoni disko metikai.

Krimtosi dėl klaidų bei gyrė varžovą

„Nepavyko parodyti maksimumo, bet šiai dienai Fedrickas Dacresas yra stipresnis“, – naujam Deimantinės lygos čempionui plojo Andrius Gudžius.

Nors Europos ir pasaulio čempionas iš Lietuvos antrų vietų matyti jau seniai nenori, pralaimėjimą jamaikiečiui lietuvis priėmė oriai.

„Nepavyko gerai sukovoti. Numečiau 67 metrus, o tai manęs nedžiugina. Pridariau klaidų, nes esu pavargęs po sezono. Motyvacijos lyg ir yra, kartais lyg ir trūksta, bet kažkaip bandau dar nepasiduoti“, – šyptelėjo A. Gudžius.

Pagrindinis Vaclovo Kidyko auklėtinio startas buvo mėnesio pradžioje Berlyne (Vokietija) vykęs Europos lengvosios atletikos čempionatas. Tuo metu F. Dacresas kryptingai ruošėsi Deimantinės lygos finalui, kadangi Šiaurės Amerikos, Centrinės Amerikos bei Karibų šalių (NACAC) čempionate didesnės konkurencijos nesulaukė.

„Ten konkurencija visai kitokia – ne tiek nervų, kiek pas mus Europoje. Lengvai jis laimėjo savo čempionatą. Tačiau skudurus „skalbė“ jis man šitą sezoną kaip reikiant (juokiasi – lengvoji.lt). Nedaug, nestipriai, ne keliais metrais, bet vis išpurto. F. Dacresas šiemet buvo aršiausias varžovas“, – reziumavo A. Gudžius.

Nors ir nusivylęs dėl vienintelės antros vietos per svarbiausius pastarųjų dvejų metų čempionatus, geriausias 2017-ųjų Lietuvos sportininkas įžvelgė pozityvo.

„Nėra dėl ko švęsti, nors antra vieta yra gerai. Viską apgalvojus, sezono rezultatas neblogas, aukščiausio rango varžybose antras. Antra vieta bendrame kontekste labai gerai, bet pralaimėti nesmagu“, – sakė Europos čempionas.

Kitą savaitę Ostravoje (Čekija) A. Gudžius turės galimybę atsirevanšuoti F. Dacresui – ten vyks IAAF Kontinentinės taurės varžybos, kuriose lietuvis drauge su Europos vicečempionu švedu Danieliu Stahliu atstovaus Senojo žemyno rinktinei.

„Bus ir F. Dacresas, ir Danielis Stahlis, ir Ehsanas Hadadis – pasaulio pirmas ketvertas bus. Ar pavyks pasiruošti, nežinau, bet treniruosiuosi, stengiuosi ir dirbsiu toms varžyboms“, – tikino A. Gudžius.

Deimantinės lygos finale grūmėsi aštuoni geriausi planetos disko metikai, surinkę daugiausiai taškų per keturis iki tol vykusius etapus. A. Gudžius šį sezoną triumfavo Osle, buvo antras Stokholme bei Romoje, o Paryžiuje – dešimtas.

Disko metimo rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)