Kaip jau įprasta, pačiose pirmose sezono rungtynėse susitinka praėjusio sezono stipriausios ekipos. Šiuo atveju tai yra šalies čempionatą bei taurę laimėjusios komandos.

Praėjusiame sezone moterų rankinio klubas Kauno „Acme-Žalgiris“ susigrąžino visus titulus, tad šį sezoną pradeda kova su principine varžove bei turnyro sąlygine šeimininke Kauno rajono „Garliava-SM Cascada“.

Praėjusį sezoną žalgirietės gali laikyti vienu sėkmingiausiu klubo istorijoje – iškovota LRF supertaurė, apginta LRF taurė, susigrąžintas Lietuvos čempionių titulas bei pasiektas trečiasis Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio taurės etapas. Šį sezoną kaunietės pasitinka praradusios keletą svarbių žaidėjų, tad jų pagrindinės konkurentės iš Garliavos jau sezono starte turi neblogus šansus nugvelbti pirmąjį sezono trofėjų.

Jeigu dvi pajėgiausios šalies moterų ekipos kiekvieną sezoną Lietuvoje sau nekeltų maksimalių tikslų, turbūt liktų nesuprastos savo gerbėjų. Praėjusiais metais viską laimėjusioms žalgirietėms užmigti ant laurų nevertėtų. Iš komandos pasitraukė keletas itin svarbių žaidėjų. Legionierių karjeras pradėjo ir į Vokietiją išvyko Dovilė Ilčiukaitė bei Simona Kazlauskaitė, taip pat išvyko Asta Čižaitė bei iš komandos pasitraukė dvi pagrindinės vartininkės – Kristina Kvedarienė bei Evelina Stukaitė.

Nors vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius į komandą jau pasikvietė Liną Lukoševičienę, treniruotėse galima matyti plušančią ir praėjusį sezoną Turkijoje žaidusią vartininkę Amandą Vareikienę, o ekipos jaunimas Čekijoje vykusiame draugiškame turnyre įrodė, jog yra pasiruošęs naujam sezonui, tačiau laiko nulipdyti mechanizmą, kuris puikiai funkcionavo pernai tikrai reikės.

Garliavos ekipa naująjį sezoną taip pat pasitinka su atsivėrusiomis spragomis. LRF supertaurės kovose tikrai ekipoje nebeišvysime Kamilės Bušaitės, Ugnės Slavėnaitės, Lauros Masiulevičiūtės, Gretos Valatkevičiūtės bei Ramintos Kripaitytės.

Keletas žaidėjų galutinio sprendimo dar nepriėmė, o su ekipa jau darbuojasi ir kelios naujokės. Viena jų vartininkė Greta Gorlova, taip pat „Garliavos-SM Cascada“ marškinėlius vilkės Rūta Gervytė bei savosios eilės laukia jaunosios Garliavos sporto mokyklos auklėtinės. Būtent auganti pamaina ir veikianti piramidės sistema yra Kauno rajono ekipos stiprybė.

Vyrų LRF supertaurės finale susitiks praėjusių metų lygos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ ir LRF taurės laimėtojas Kauno „Granitas-Karys“. Kauniečiai, kurie praėjusiame sezone vėl liko be lygos finalo nestokos ambicijų pirmą kartą klubo istorijoje pradėti sezoną iškovodami šį trofėjų.

Iki tol du supertaurės finalai buvo nesėkmingi. 2015 metais pralaimėta tam pačiam Klaipėdos „Dragūnui“, o 2016 metais nusileista Alytaus „Varsai-Stronglasui“. Kauno ekipa vienintelė iš visų keturių komandų, kurias bus galima išvysti Garliavoje, savo lentynose dar neturi šio trofėjaus. Jų varžovai iš Klaipėdos į Garliavą atvyks tiesiai po EHF taurės kovų su „Selfoss“ (Islandija) klubu. Šalies čempionai rugsėjo 1 dieną žais pirmąsias rungtynes išvykoje, o rugsėjo 8 dieną svečius iš Islandijos priima savo žiūrovų akivaizdoje. Natūralu, kad „Dragūnas“ šiai sezono fazei gali būti pasiruošęs optimaliai.

Praėjusiame sezone Klaipėdos „Dragūnui“ iki optimalaus sezono pritrūko vienintelio trofėjaus – LRF taurės. Ją Alytuje vykusiose finalo ketverto varžybose išplėšė tuo metu itin pakiliai žaidę Kauno „Granito-Kario“ rankininkai. Vis tik tam, kad Klaipėdos klubas šį sezoną pradėtų savotišku revanšu už praėjusius metus, „Dragūno“ rankininkams reikės perrašyti istoriją.

Nuo 2014 metų organizuojamose vyrų LRF supertaurės varžybose dar nė karto ta pati komanda netriumfavo dvejus metus iš eilės. Pirmąją taurę savo žiūrovų akivaizdoje iškovojo Varėnos „Ūlos“ rankininkai, po metų ji keliavo būtent „Dragūno“ rankininkams, 2016-aisiais taurę vienintelį kartą klubo istorijoje iškovojo Alytaus „Varsa-Stronglasas“, o pernai vėl susigrąžino klaipėdiečiai. Būtent „Dragūno“ rankininkai kol kas yra vieninteliai iškovoję taurę daugiau nei vieną kartą, o jų būsimi varžovai iš Kauno šio trofėjaus savo lentynoje dar neturi.

Lyginant su praėjusiais metais, abi komandos naująjį sezoną pasitinka pasikeitusiomis sudėtimis. Klaipėdos „Dragūnas“ jau rado, kuo pakeisti išvykusius Lauryną Palevičių bei Beną Vaicekauską. Prie uostamiesčio klubo jau prisijungė vartininkas Maksimas Valiuvačas, sugrįžo Karolis Stropus bei atvyko ir „Granito-Kario“ marškinėliais vilkėjęs Deividas Virbauskas.

Tuo tarpu „Granitas-Karys“ vis dar dėlioja ateinančio sezono komandos kontūrus. Kauno klubui visų pirma reiks rasti, kuo pakeisti išvykusius praėjusio sezono lyderius Mindaugą Urboną ir Vaidą Drevinską. Realu, kad tam Kauno klubui gali prireikti laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją