Sekmadienį finišavusiame turnyre Latvijos klubas 4:1 įveikė Vengrijos jaunimo rinktinę bei užėmė trečiąją vietą. Pirmąjį mačo įvartį šiame susitikime pelnė M. Kaleinikovas, kuriam tai buvo trečiasis tikslus smūgis šiame turnyre. Jis taip pat sykį buvo priverstas sėstis ant nubaustųjų suolelio, o jo komandos draugas K. Gusevas nuobaudų išvengė.

Pirmajame ture M. Kaleinikovas pelnė įvartį į Norvegijos jaunimo rinktinės vartus, o „HK Riga“ iškovojo pergalę 4:3 po baudinių serijos. Tuo tarpu antrose rungtynėse rygiečiai po pratęsimo 1:0 nugalėjo „Farjestad“ (Švedija) jaunimą. Šiame mače M. Kaleinikovas nepasižymėjo, o K. Gusevui dėl ligos buvo suteikta poilsio ir jis nerungtyniavo.

Trečiajame susitikime Rygos klubas 2:0 įveikė Prancūzijos jaunimo rinktinę bei iškovojo pirmąją vietą A grupėje. Šiame mače ant ledo sugrįžęs K. Gusevas sėkmingai žaidė pirmajame penkete - rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie pirmojo įvarčio bei išvengė baudos minučių. Jo kolega M. Kaleinikovas pačioje mačo pabaigoje sudalyvavo konflikte, po kurio jis ir prancūzas Lucienas Onno buvo nubausti dviem baudos minutėmis.

Pusfinalio mače Latvijos ekipai pratęsti pergalingo žygio nepavyko: prieš „Vaxjo Lakers“ (Švedija) buvo patirta nesėkmė 1:4. Vienintelį įvartį savo ekipai šiame susitikime pelnė M. Kaleinikovas, kuris taip pat buvo nubaustas ir 2 baudos minutėmis. Tokia pačia nuobauda šiame mače buvo nubaustas ir K. Gusevas.

Tai jau antrasis bronzos apdovanojimas, kurį „HK Riga“ iškovojo šio pasirengimo sezonui cikle. Tokį patį apdovanojimą jie pelnė ir turnyre Sankt Peterburge (Rusija), kuriame komandai iš lietuvių atstovavo tik K. Gusevas.

Po šio mačo rygiečiai baigė savo pasirengimą sezonui bei sugrįžę namo lauks starto aukščiausioje Rusijos jaunimo lygoje (MHL). Šioje lygoje „HK Riga“ savo sezoną pradės jau rugsėjo 5 dieną, kai namuose kovos su „Tayfun“ komanda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)