26-erių metų lengvaatletis sėkmingiausiu, antruoju, bandymu rutulį nustūmė 13 m 38 cm ir pagerino asmeninį rekordą.

Nugalėjo graikas Apostolos Charitonidis (15 m 28 cm), antrąją vietą užėmė ukrainietis Mykola Žabniakas (13 m 78 cm).

Tuo metu Ramūnas Verbavičius pelnė sidabro apdovanojimą F55 klasės ieties metimo varžybose.

Kaunietis paskutiniu šeštuoju bandymu užfiksavo antrą vietą garantavusį rezultatą – 28 m 13 cm. Toliau už lietuvį ietį metė tik auksą iškovojęs serbas Milošas Zaričius – 31 m 60 cm. Bronza džiaugėsi bulgaras Georgis Kiriakovas – 28 m 3 cm.

„Medalis yra medalis, o tai – svarbiausia. Norėjosi asmeninio rekordo, bet beveik visą naktį praleidau be miego, nervinausi, vis galvojau apie tą ietį. Numigau gal porą valandų. Džiaugiuosi šiuo medaliu. Pagaliau sunkus darbas pradeda atsipirkti, nes atsibodo visą laiką būti ketvirtam ar penktam. Pagaliau“, – džiaugsmo neslėpė R. Verbavičius.

Sportininkas už titulą dėkingas naujam treneriui Albinui Mieliauskui, su kuriuo pradėjo dirbti po nenusisekusio 2017 metų pasaulio čempionato.

„Būtent treneris, nauji vėjai, naujos technikos. Tas ir padėjo. Dabar galima eiti tik tolyn ir kovoti pasauliniame lygyje. Pagaliau aš tikiu savimi“, – sakė R. Verbavičius.

Lietuvos sportininkai iškovojo jau penkis medalius šiose Europos pirmenybėse. Sidabrą 100 m bėgime pelnė Danas Sodaitis, bronzą rutulio stūmime laimėjo Egidijus Valčiukas ir Andrius Skuja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)