Daugiausiai PV Sindhu vadinama mergina tapo antrąja Indijos atstove, laimėjusia savo šaliai olimpinį medalį badmintone. Rio de Žaneiro žaidynėse ji tapo vicečempione.

Pastaraisiais metais iš varžybų prizinių pinigų Indijos badmintonininkė uždirbo 500 tūkst. JAV dolerių, tačiau iš rėmėjų ji gavo gerokai daugiau – 8 mln. Tai gerokai daugiau nei buvusi WTA moterų teniso reitingo lyderė Simona Halep, „US Open“ turnyre laikoma pagrindine favorite.

Sindhu šeimoje sportas yra gyvenimo būdas – abu tėvai žaidė nacionalinėse tinklinio ekipose, tačiau dar būdama šešerių ji pasirinko badmintoną.

Merginos gyvenimas ir karjera pasikeitė po 2016 metų olimpiados, kur būdama viena iš autsaiderių sugebėjo nukeliauti iki pat finalo ir tik ten pralaimėjo ispanei Carolinai Marin.

„Prieš olimpiadą, kai ieškojome rėmėjų, dažnai visi klausdavo, kas ta Sindhu, – pasakojo Tuhin Mishra, Sindhu komerciniais interesais besirūpinančios kompanijos direktorė. – Rinka buvo žiauri, visi norėjo būti siejami su kriketu“.

Iš viso Indija laimėjo 28 olimpinius medalius, tik penkis iš jų pavyko iškovoti moterims. Nė vienai šios šalies sportininkei iki šiol nepavyko laimėti aukso, o Sindhu pirmą kartą Indijos istorijoje laimėjo sidabrą.

Grįžusi iš Rio de Žaneiro badmintonininkė iš skirtingų šalies institucijų ir vyriausybės gavo 1,8 mln. JAV dolerių premiją, jos garaže atsirado naujutėlaitis BMW automobilis. Palyginimui olimpinei badmintono čempionei C. Marin Ispanijos valdininkai atseikėjo apie 100 tūkst.

Nuo tada daugybė Indijos kompanijų trokšta, kad jų reklaminiu veidu taptų Sindhu, o už tai siūlo pinigines sumas, gerokai pranokstančias populiariųjų Indijos kriketo žaidėjų. Na, galbūt išskyrus rinktinės kapitoną Viratą Kohli.

Olimpinės vicečempionės rėmėjų sąrašas nuolat auga. Prie padangų gamintojos „Bridgestone Tyres“, sporto gėrimų kompanijos „Gatorade“, interneto mados parduotuvės „Myntra“, prisidėjo tokie milžinai kaip „Nokia“ ir „Panasonic“, medaus gamintoja „APIS Himalaya“, sveiko žolelių gėrimo bendrovė „Ojasvita“, bankas „Bank of Baroda“.

Sulaukusi sėkmės už kortų ribų Sindhu kartelės nenuleido ir sporte – 2017 ir 2018 metais tapo pasaulio vicečempione, sidabrą laimėjo 2018 metų Sandraugos žaidynėse Australijoje, kur mišriose varžybose padėjo iškovoti Indijai auksą.

Jei Indijos badmintonininkei ir toliau taip seksis, 2019 metų „Forbes“ sąraše ji savo pavardę išvys dar aukščiau.

Tradicinis „Forbes“ reitingas šįkart buvo negailestingas Marijai Šarapovai. Pernai dėl dopingo skandalo į reitingą neįtraukta Rusijos tenisininkė po daugelio metų lyderystės krito į penktą poziciją. „Maša tiesiog akyse skursta“, – tokiais šiek tiek sarkastiškais apibūdinimais šią žinią pasitiko Rusijos žiniasklaida.

Daugiausiai per metus uždirbusių sportininkių dešimtukas pagal „Forbes“ (mln. JAV dolerių)

Vieta Atletė Šalis Sp. šaka Priziniai Rėmėjai Viso
1. Serena Williams JAV Tenisas 0,062 18 18,062
2. Caroline Wozniacki Danija Tenisas 6 7 13
3. Sloane Stephens JAV Tenisas 5,7 5,5 11,2
4. Garbine Muguruza Ispanija Tenisas 5,5 5,5 11
5. Maria Šarapova Rusija Tenisas 1 9,5 10,5
6. Venus Williams JAV Tenisas 4,2 6 10,2
7. PV Sindhu Indija Badmintonas 0,5 8 8,5
8. Simona Halep Rumunija Tenisas 6,2 1,5 7,7
9. Danica Patrick JAV NASCAR 3 4,5 7,5
10. Angelique Kerber Vokietija Tenisas 3 4 7

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)