Su olimpine vicečempione Gintare Volungevičiūte-Scheidt vaikystėje treniravęsis nidiškis teigia iš patirties žinantis, kad „Optimist“ klasės jachtomis buriuojantiems jauniausiems sportininkams naujas inventorius bei tarptautinių stovyklų patirtis gali būti milžiniška paskata siekti olimpinių tikslų.

„Kodėl aš tai padariau? Prisimenu, kaip vaikystėje buriavau su 24 metų senumo laivu, kur iš po stiklo audinio jau ima matytis fanera. Tokių gražių baltų laivų, kaip matote šiandien, mes tuo metu neturėjome. Tačiau 1994 metais aš buvau tikriausiai laimingiausias vaikas Lietuvoje. Tais metais Nidoje buvo nupirktas pirmas pasaulinio lygio laivas. Atsisėsti į naujut naujutėlį laivą ir pajusti, kaip jis skrenda bangomis, buvo beprotiška emocija ir padarė didžiulę įtaką rezultatams. Tai – mano moralinė skola“, – teigia A. Mamontovas.

Pasak jo, tąkart laivui pinigų skyrę žmonės padarė milžinišką dovaną, mat tie keli tūkstančiai eurų, kuriuos kainuoja naujas „Optimist“ klasės laivas, pagal tuometinį kursą šiandien turėtų atitikti maždaug 20 tūkstančių eurų. Kita vertus, kaip tik tas metas buvo pirmoji banga, nuo kurios prasidėjo ryškus nepriklausomos Lietuvos buriavimo augimas, kurio ryškiausias pavyzdys yra G. Volungevičiūtė-Scheidt.

Iš viso nuo akcijos starto rugpjūčio 4-ąją jau paaukota 7911 eurų. Kuršių marių regatos metu itin aktyviai aukojo patys buriuotojai ir jų draugai bei renginiuose lankęsi Nidos svečiai. 800 eurų jauniausiems buriuotojams paaukojo ir Kuršių marių regatos čempione tapusi jachtos „Cool Water“ įgula.

Prisidėti prie akcijos visiems norintiems buvo paprasta, kadangi ilgametis Kuršių marių regatos draugas bankas „Swedbank“ sudarė visas galimybes aukoti naudojantis visomis šiandien prieinamomis išmaniosiomis technologijomis. Dar daugiau, „Swedbank“ prisidėjo prie akcijos net 10 procentų didindamas kiekvieną paaukotą sumą, kuri buvo dovanojama naudojantis „Swedbank“ interneto banku, mobiliąją programėle arba mokėjimo kortelėmis.

„Labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie tokios gražios akcijos. Jaunoji karta yra mūsų ateitis. Prisidėdami prie jos ugdymo, auklėjimo ir padėdami siekti olimpinių svajonių, kurios yra ir visos Lietuvos svajonės, mes jau dabar prisidedame prie šios ateities kūrimo“,– teigė „Swedbank“ AB pardavimų valdymo ir rinkodaros departamento direktorius Ąžuolas Zubkonis.

Už kiekvieną paaukotą 100 eurų, dovanojamas specialus akcijos lipdukas, simbolizuojantis „Optimist“ klasės burę ir skelbiantis, jog jo turėtojas prisidėjo prie jaunųjų buriuotojų sportinės ateities bei padovanojo optimizmo „Optimistams“.

Pasak drauge su Lietuvos buriuotojų sąjunga akciją inicijavusios Lietuvos „Optimist“ asociacijos prezidento Šarūno Sodeikos, surinkti pinigai bus skiriami tam, kad talentingiausi jaunieji sportininkai, turėtų galimybę išvykti į tarptautines stovyklas ir taip semtis buriavimo patirties su stipriausiais konkurentais pasauliniu mastu.

„Kokybiškas inventorius ir tarptautinė patirtis buriuojant su kitų šalių sportininkais yra tie dalykai, kurie labiausiai padeda vaikams mokytis ir augti jų rezultatams. Tik su kokybišku inventoriumi jie gali būti konkurencingi pasauliniame kontekste ir tik su tarptautine patirtimi jie gali iš tiesų augti bei mokytis iš geriausių. Tikrai tikiu, kad galime užauginti olimpinės sėkmę atnešiančią jaunųjų buriuotojų kartą“, – teigė Š. Sodeika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)