19-metis plaukikas, kuris pernai šioje rungtyje tapo pasaulio čempionu, distanciją įveikė per 28,29 sek.

Čempionu tapo baltarusis Grigorijus Zudzilevas (27,01 sek.). Antrąją vietą užėmė ukrainietis Viktoras Smirnovas (27,40 sek.), trečiąją - lenkas Wojciechas Makowskis (27,97 sek.).

Atrankoje E. Matakas (27,96 sek.) buvo trečias.

Iš viso Europos neįgaliųjų plaukimo čempionate startuos trys Lietuvos sportininkai.

E. Matakas taip pat varžysis 100 m laisvuoju stiliumi bei 100 m peteliške rungtyse, Mindaugas Dvylaitis ir Paulius Ašmontas plauks 100 m nugara bei 100 m krūtine.

Plaukikas Matakas: liūdna, kad neparodžiau, ką galiu

Regėjimo negalią turintis kaunietis po finišo net nebandė nuslėpti nusivylimo ir ilgai plūduriavo prie baseino sienelės panarinęs galvą. Galiausiai iš baseino išlipo paskutinis. Pernai tapęs šios rungties pasaulio čempionu, E. Matakas starto išvakarėse neslėpė, kad į Dubliną atvyko varžytis tik dėl medalių.

„Tikrai nesu patenkintas savo plaukimu. Jau ryte matėsi, kad ta forma nėra tokia gera. Nepavyko man išpildyti, ką tikėjausi. Nežinau. Tiesiog liūdna. Visą sezoną puikiai plaukiau, o čia atvažiavau ir nesugebėjau parodyti savo mėgstamiausioje distancijoje to, ką galiu.

Dabar reikės pamiršti šią dieną, šią distanciją ir ruoštis toliau. Dėl medalių dar pakovosiu 100 m laisvu stiliumi rungtyje“, - po nesėkmingai susiklosčiusio finalo krimtosi trenerių Ditos Kareckienės ir Pauliaus Stankevičiaus auklėtinis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)