Prieš paskutinį Neringos etapą „Katarina Jee“ ir „Cool Water“ įgulas skyrė vos 2,5 minutės. Prieš šio etapo startą R. Šiugždinis teigė, kad lenktynių baigtį prognozuoti sunku, tačiau pergalei jiems būtų naudingesnis silpnas vėjas.

Vis dėlto šįkart intriguojančią estų ir lietuvių įgulų kovą nutraukė netikėtas techninis gedimas jachtoje „Katarina Jee“. Nutrūkus pagrindinės burės valdymui svarbiai virvei, ši įgula buvo priversta pasitraukti iš distancijos jos nepabaigusi.

„Varžybos prasidėjo esant labai labai silpnam vėjui ir po kelių valandų laukimo (startai buvo atidėti dėl per silpno vėjo), tad nervinė įtampa buvo.

Kadangi šitos lenktynės turėjo lemti rezultatą perskaičiuoto laiko įskaitoje, mums būtinai reikėjo, kad jos įvyktų. Mes jį pradėjom sėkmingai, bet distancijos eigoje sužinojom, kad pagrindiniams mūsų konkurentams – jachtai „Katerina Jee“ iš Estijos – nutrūko virvė, laikanti pagrindę burę ir jie negalėjo tęsti lenktynių. Tai mums palengvino rezultatą, bet vis tiek kovojom iki galo“, – teigė jachtos „Cool Water“ kapitonas R. Šiugždinis.

Tiek „Katarina Jee“, tiek „Cool Water“ užėmė pirmąsias vietas savo jachtų grupėse. „Cool Water“ įgula taip pat buvo pirma ir absoliučiai greičiausios jachtos įskaitoje. Praėjusiais metais ši įgula lygiai taip pat susirinko visas tris galimas regatos įskaitų pirmąsias vietas.

Mažoji regatos taurė atiteko jachtos „Tango“ (Aidas Narbutas) įgulai, kuri visuose šešiuose regatos etapuose savo grupėje finišavo pirma, o bendrojoje Mažosios regatos taurės įskaitoje artimiausią konkurentę jachtos „Xxs“ (Dominykas Kneižys) įgulą aplenkė beveik 33 minutėmis.

Šiais metais regatoje besivaržiusios įgulos kovojo ne tik dėl taurių, tačiau ir dėl 10 tūkst. eurų prizų fondo. Šį fondą, kaip tęstinį projektą, Lietuvos buriuotojų sąjunga įsteigė drauge su Neringos savivaldybe tam, kad į regatą pavyktų pritraukti daugiau stiprių buriuotojų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos bei kitų valstybių.

Klubinę regatos taurę, turinčią Algirdo Mykolo Brazausko vardą ir teikiamą daugiausiai pergalių šventusiam klubui, iškovojo Klaipėdos „Žalgirio“ klubas. Tai pirmas kartas po šešerių metų, kai ši taurė atitinka ne Vilniaus jachtklubui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)