Pirmosios startavo moterys, kur Lietuvai atstovavo dvi maratonininkės. 29 metų Milda Eimontė trasą įveikė per 2 val. 38 min. 58 sek. ir finišavo 27 vietą iš 55 dalyvių. „Oras geras, trasa lygi, bet nepasisekė, ne mano diena“, – apgailestavo po bėgimo ji.

Europos čempione tapo dėl trasoje pasipylusio iš nosies kraujo žiūrovus šiurpinusi baltarusė Volha Mazuronak. Jos laikas – 2 val. 26 min. 22 sek.

„Tai pirmas tokio rango čempionatas man, jaučiau didelę atsakomybę, net nežinau. Norėjau parodyti, kad esu verta bėgti Europos čempionate. Tikėjausi greičiau, bent 2 val. 35 min. Sakyčiau laiko atžvilgiu padariau gėdą komandai“, – itin savikritiškai vertino M. Eimontė.

Ji teigė, kad trasoje palaikymo netrūko, girdėjo šaukiant „Lietuva“, tačiau lengva nebuvo, nes beveik visą atstumą – 42 km 195 m – bėgo viena.

Kita lietuvė – pernai vienintelė pasaulio čempionate bėgusi 30 metų Vaida Žūsinaitė – buvo toli nuo savo geriausių rezultatų. Ji finišą pasiekė 43-a (2 val. 50 min. 49 sek.). Skausmų kamuojama bėgikė aplenkė tris finišavusius varžoves.

Įveikusi distanciją V. Žūsinaitė pateko į medikų globą. Lietuvė iš pradžių griuvo ant žemės ir tik po kurio laiko padedama savanorių pakilusi buvo palydėta į medikų palapinę.

Valanda vėliau prasidėjusiame vyrų maratono bėgime sekmadienį iš Lietuvos kvarteto greičiausias buvo 26 metų Valdas Dopolskas. Jis užėmė 20-ąją vietą (2 val. 18 min. 12 sek.)

„Laikas labai geras, esu labai patenkintas šiuo maratonu. Norėjau bėgti už Lietuvą, tai mane motyvavo“, – finišo sakė jis.

Jam iš paskos finišo liniją 26-as kirto 31 metų Remigijus Kančys (2:18.59), 40-as – 33 metų Ignas Brasevičius (2:20.20), o 55-as – 32 metų Mindaugas Viršilas (2:27.47).

„Šis sezonas nebuvo man pats geriausias, kankino Achilo trauma, trūko laiko. Džiaugiuosi, komandai atstovavau garbingai. Laikas nėra toks prastas, bet norėjau truputį geriau“, – prisipažino R. Kančys.

I. Brasevičius savo pasirodymą vertino vidutiniškai: „Pasirengiau tikrai neblogai, bet paskutinę savaitę pakilo temperatūra, laikėsi iki ketvirtadienio, o kad kelelis nedulkėtų, dar ir klubas „parėjo“, paeiti negalėjau. Pusę distancijos jaučiau tai, ypač ties posūkiais. Tačiau minčių nebaigti maratono nebuvo“.

Nugalėjo naują Europos čempionatų rekordą pasiekęs belgas Koenas Naertas – 2 val. 9 min. 51 sek. Sidabro medalį iškovojo šveicaras Tadesse Abrahamas (2:11.24), o bronzos – italas Yassine Rachikas (2:12.09). Iš 72 bėgikų 14 nefinišavo.

Komandų įskaitoje Lietuva tarp 12 šalių užėmė devintąją vietą. Nugalėjo Italijos atstovai, antrąją poziciją užėmė Ispanija, o trečiąją – Austrija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)