A. Šerkšnienė, kuriai priklauso Lietuvos rekordas (50,99 sek.), Europos čempionato finale distanciją įveikė per 51,42 sek.

Nugalėtoja tapo lenkė Justyna Šwiety-Ersetic (50,41 sek.), sidabro medalį pelnė graikė Maria Belibasaki (50,45 sek.), o bronza atiteko olandei Lisanne de Witte (50,77 sek.).

„Bėgau tikrai gerai. Kodėl rezultatas toks? Nežinau, galbūt per greitai bėgau pradžioje, bet toks ir buvo planas, rizikuoti. Apskritai varžovių rezultatai labai aukšti. Čia ir pasaulio čempionate finale su tokiais gali bėgti“, – po pasirodymo kalbėjo Šveicarijoje gyvenanti lietuvė. – Čempionate smagu dalyvauti, labai mėgstu tokias dideles varžybas. Jos suteikia gerą jausmą, didesnę motyvaciją toliau sportuoti ir kovoti“.

Paklausta, gal sportinė forma dabar buvo prastesnė, nei sezono viduryje, kai gerino nacionalinius rekordus, A. Šerkšnienė atsakė neigiamai: „Savijauta ir sportinė forma gera buvo. Rezultatas ir dabar nėra prastas, arti to vidurkio, ką bėgau visados. O Lietuvos rekordą ne kiekvieną dieną pavyksta pasiekti“.

Kito sezono A. Šerkšnienė dar nesuplanavo, bet jis turėtų teikti nemažai vilčių – bėgikė nori išmėginti jėgas ir uždarų patalpų Europos pirmenybėse, ir pasaulio čempionate Katare.

Lietuvė juokėsi, kad galbūt ateityje varžybų pranešėjams pavyks persilaužti ir teisingai ištarti jos pavardę – ši Olimpiniame stadione nuskambėjo taip, kad Agne galėjo ir neatsiliepti: „Dėl to nepykstu, ateis laikas ir išmoks“.

Viena iš Lietuvos rinktinės lyderių į 400 m bėgimo finalą prasibrovė pusfinalyje užėmusi 7 vietą (51,41 sek.). A. Šerkšnienė šiais metais pagerino net 7 šalies rekordus. Svarbiausias iš jų – 400 m bėgimo rungtyje.

34-erius metus gyvavusį Dalios Matusevičienės rekordą Šveicarijoje gyvenanti lietuvė pakoregavo liepą, distanciją įveikusi per 50,99 sek, o tai – trečias metų rezultatas Europoje.

Likus dienai iki Europos čempionato Berlyne pabaigos Lietuvos lengvaatlečių medalių kraitis lieka nepapildytas. Auksą disko metimo sektoriuje laimėjo Andrius Gudžius, bronzą – ieties metikė Liveta Jasiūnaitė.

Prizininkų pakylos papėdėje – ketvirtoje vietoje – liko šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir sportinio ėjimo atstovė, Lietuvos rekordą pagerinusi Brigita Virbalytė-Dimšienė.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)