Ketvirta finišavusi B. Virbalytė-Dimšienė distanciją įveikė per 1 val. 27 min. 59 sek. ir pagerino Lietuvos rekordą. Iki trečiosios vietos ir bronzos medalio jai pritrūko 29 sek.

Ž. Vaiciukevičiūtė finišo liniją kirto penkta, distanciją nuėjusi per 1 val. 28 min. 7 sek. Ji pasiekė naują šalies jaunimo (iki 23 metų) rekordą. Tai aukščiausios vietos per visą Lietuvos ėjikų dalyvavimo Europos čempionatuose istoriją.

„Puikiai ėjau šiandien oras – super, varžovės – pajėgios, tokios, su kuriomis eidama galėjau pasiekti tokį rezultatą. Tokio laiko iš tikrųjų nesitikėjau. Kol kas reikės apgalvoti ir suvokti mintyse, nes gyvenime nesvajojau, kad galiu trasą įveikti greičiau nei per 1 val. 28 min“, – šypsodamasi įspūdžiais dalijosi B. Virbalytė. – Po tiek metų, kai jau trūko motyvacijos ir mintys sukosi, kiek ilgai dar čia būsiu, dabar žinau, kad dar būsiu, parako dar turiu ir stengsiuosi viską išspausti“.

Trečdalį trasos nuo varžybų pradžios pirmavusi Lietuvos rekordininkė sakė tik per paskutinius kilometrus suvokusi, kad medalis netoli: „Prisiminiau 2003 metų istoriją, kai Europos jaunimo čempionate likau ketvirta. Pripažinkime, kad trečia vieta buvo pakankamai toli. Italė – tituluota sportininkė, net jei būčiau ją pavijusi, ji nebūtų paleidusi medalio. Man ketvirtoji vieta – kažkas tokio, nes pirmas planas buvo vieta šešete. Varžybų metu negalvojau jau apie tai, vijausi varžoves, ėjau tolygiai. Galbūt net truputį išsigąsdavau, kad tempas truputį per aukštas, bet ėjau va bank ir viskas buvo gerai“.

Distancijai beveik įpusėjus spurtavo kita lietuvė ir, kiek atsiplėšusi nuo lyderių grupės, vertė varžoves prakaituoti. „Jaučiausi labai gerai, stojau pirma, galvojau, bus, kaip bus. Po to pasidarė sunkiau, kojas pakirto, bet ėjau lygiai. Mačiau priekyje konkurentes, buvo momentų, kai paskaičiavau vietas. Bet vėliau viskas susimaišė ir tik pabaigoje mačiau, kad esu 4-5 vietoje“, – pasakojo Ž. Vaiciukevičiūtė.

Paklausta, kaip vertina 11 metų už save jaunesnės tautietės pasirodymą, B. Virbalytė negailėjo pagyrų.

„Živilė drąsiai pasielgė, gal net per drąsiai, bet ji puikiai jautėsi. Gaila, kad su Živile nesitreniruojame kartu, tai dar labiau padėtų. Tai, ką šiandien pademonstravo Živilė, apskritai įspūdinga. Ji dar jauna ir šis rezultatas motyvuos ją pasilikti sporte tiek, kiek likau aš. Man labiau norėjosi ne Živilę aplenkti, o ukrainietes ir itales, norėjau už tam tikras varžybas revanšuotis joms“, – teigė ji.

Nugalėtoja tapo Europos čempionatų rekordą pagerinusi ispanė Maria Perez (1:26.36), antra finišavo čekė Anežka Drahotova (1:27.03), trečia – italė Antonella Palmisano (1:27.30).

„Negaliu patikėti tuo rezultatu. Planavome siekti Lietuvos rekordo, bet šis rezultatas pranoko visus lūkesčius“, – po finišo negalėjo atsigauti Ž. Vaiciukevičiūtė, ištvėrusi varžybas net po buitinės nelaimės. Sportinio ėjimo atstovė apsidegino koją ir trasoje žingsniavo su ant šlaunies užklijuotu pleistru, uždengusiu atsivėrusią žaizdą. Tiesa, ji to nesureikšmino – eiti netrukdė ir neskaudėjo.

Moterų 20 km ėjimas vyko kartu su vyrais, nes dėl dujų nuotėkio netoli trasos jų startas buvo atidėtas.

Priminsime, kad šeštadienio rytą ėjikės tarsi perėmė gerų startų ir aukštų vietų estafetę iš savo tautiečių. Penktadienį vakare vykusiuose trijuose finaluose Berlyno Olimpiniame stadione mūsų šalies atstovai buvo labai gerai matomi.

Ieties metimo finale Liveta Jasiūnaitė laimėjo bronzos medalį, šuolių į aukštį kulminacijoje Airinė Palšytė liko ketvirta, o 1500 m bėgime Simas Bertašius užėmė 6 vietą.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • 21.20 Agnė Šerkšnienė (400 m/finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)